• TITEL
 • Ontdekkingstocht door de “High-Arctic”
 • DATUM
  Meer keuzes!

 • AANTAL DAGEN
 • 10 dagen
 • INSCHEPING
 • Edmonton - Resolute
 • ONTSCHEPING
 • Edmonton - Resolute


 • PRIJZEN VANAF
 • € 6.335

Alle reisprogramma’s zijn enkel bedoeld als indicatie. De programma’s kunnen variëren afhankelijk van de lokale ijs- en weersomstandigheden, de beschikbaarheid van landingsplaatsen en gelegenheden om lokale fauna te zien. Het definitieve reisprogramma zal vastgelegd worden door de Expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is cruciaal voor expeditiecruises.

De grootste trekpleister van deze reis is het feit dat u vanaf het allereerste tot het allerlaatste moment ondergedompeld wordt in de indrukwekkende grootsheid van de Arctische wildernis. Dit komt omdat de reis vertrekt en aankomt in Resolute, een van de meest noordelijk gelegen nederzettingen van Canada. Deze fantastische, tiendaagse reis is de perfecte mix van natuur, geschiedenis en cultuur. Dankzij de lange dagen in deze tijd van het jaar hebben we veel tijd om alle aspecten van het gebied ten volste te benutten en te ontdekken, waaronder bijvoorbeeld de grootste zeevogelkolonie ter wereld op Prince Leopold Island. Geschiedenis is ook een belangrijk aspect van deze reis. Zo bezoeken we bijvoorbeeld locaties van de voormalige Royal Canadian Mounted Police (RCMP) als Grise Fjord, Craig Harbour en Dundas Harbour. Een absoluut hoogtepunt voor velen is een bezoek aan Beechey Island, de laatste rustplaats voor vele leden van de noodlottige expeditie van Sir John Franklin in 1840. Langs de randen van het pakijs zien we Beloega’s en Groenlandse Walvissen en hopen we natuurlijk op waarnemingen van de mythische Narwal. IJsberen zijn ook op vele plekken gedurende onze reis te verwachten.
Deze uitzonderlijke reis voert ons naar zeer hoge breedtegraden op Ellesmere Island - slechts 500 zeemijl vanaf de Noordpool. Als u op zoek bent naar een ultieme expeditie cruise naar afgelegen gebieden, dan is dit uw reis.
We gaan geregeld aan land en onder leiding van onze experts kunt u zo kennis maken met de indrukwekkende flora en fauna en beroemde historische overblijfselen. Deze landingen vinden plaats tegen een achtergrond van massieve bergen, immense gletsjers en indrukwekkende luchten.

Dag 1: Resolute
We vertrekken vanuit Edmonton voor onze chartervlucht naar Resolute, een afgelegen buitenpost boven de poolcirkel. Het stadje is gelegen op de zuidpunt van Cornwallis Island en is genoemd naar het Britse schip de HMS Resolute, dat hier tijdens de zoektocht naar de verloren expeditie van Franklin in 1850 vast kwam te zitten in het ijs en uiteindelijk werd verlaten. Een weerstation en een start/landingsbaan maakte dit een strategische plek gedurende de Koude Oorlog. Bij aankomst ontmoeten we het expeditieteam en bereiden we ons voor op de eerste zodiactocht; die naar ons schip. Na een welkomstdrankje gaat het anker los en varen we uit.

Dag 2: Devon Island
Een grote baai aan de zuidkust van Devon Island genaamd Maxwell Bay biedt geweldige wandelmogelijkheden aan land alsmede kansen op het zien van mooie dieren vanaf het water. Zowel Muskusos, Kariboe en IJsbeer komen hier voor en in de baai zijn in het verleden ook Zadel- Ringel en Baardrobben alsmede Walrussen waargenomen.

Dag 3: Lancaster Sound
We varen verder oostwaarts door Lancaster Sound langs de zuidelijke kust van Devon Island. Lancaster Sound, dat Devon Island van Baffin Island scheidt, wordt ook wel de “wildsnelweg van de Arctic” genoemd. De wateren van de Atlantische Ocean en de Noordelijke IJszee alsmede de eilanden van de noordelijke archipel ontmoeten elkaar hier en vormen samen een bijzonder voedselrijk gebied waar zeer grote aantallen zeezoogdieren en vogels te vinden zijn. Crocker Bay beschikt over een gezonde populatie Muskusossen en tijdens onze wandelingen gaan we dan ook op zoek naar deze prehistorisch ogende schepsels. Het landschap is hier bijzonder ruig en indrukwekkend, met helderblauwe ijsbergen tegen een achtergrond van prachtig gekleurde pieken. De immens grote Crokergletsjer loopt af in zee en is een prachtige plek voor een zodiaccruise. ’s Middags staat een bezoek aan een verlaten vestiging van de Royal Canadian Mounted Police (RCMP) bij Dundas Harbour op het programma. Deze nederzetting werd in 1924 gesticht en de oude gebouwen in combinatie met de wilde en afgelegen ligging maakt dit een prachtige setting voor fotografie.

Dag 4: Nirjutiqavvik National Wildlife Area
In Nirjutiqavvik National Wildlife Area broeden ongeveer 400.000 zeevogels, waaronder een belangrijk deel van de Canadese populatie van Kortbekzeekoeten en Noordse Stormvogels. U zult versteld staan van de waanzinnige aantallen vogels, het geluid en de geur in de kolonies wanneer we er met onze zodiacs langs varen. We zullen ongetwijfeld ook enkele zeezoogdieren tegenkomen, waaronder hopelijk ook Beloega’s.

Dag 5: Grise Fjord
Grise Fjord is de meest noordelijk levende gemeenschap van Canada en een van de meest noordelijke gemeenschappen ter wereld. De nederzetting is in 1953 tijdens de Koude Oorlog opgericht en bestaat vandaag de dag uit minder dan 100 inwoners, voornamelijk afstammelingen van acht Inuït-families die hier naar toe zijn verhuisd vanuit Northern Quebec. Het landschap is waanzinnig mooi, er leven erg veel dieren en de gemeenschap staat als zeer gastvrij bekend. Bij het nabijgelegen Craig Harbour bevindt zich weer een verlaten RCMP-nederzetting. We horen alles over de geschiedenis van deze plek en ontdekken de baai en de heuvels rondom Craig Harbour.

Dag 6: Cape Hay
Cape Hay is gelegen aan de noordkust van Bylot Island en bevindt zich nog steeds binnen de grenzen van het zeer grote Sirmilik Nationaal Park. De vogelkliffen zijn de nestplaats van onder andere vele paartjes Kortbekzeekoeten, Zwarte Zeekoeten en Drieteenmeeuwen. Deze perfecte plek is de belangrijkste nestplaats voor honder duizenden vogels. Het landschap hier is adembenemend en u zult versteld staan van de prachtige toendrakleuren met de indrukwekkende bergketens op de achtergrond.

Dag 7: Elwin Inlet
Vandaag navigeren we het schip in de Elwin Inlet, een prachtig fjord dat vanwege z’n afgeschermde ligging ideaal is voor zodiactochten of wandelingen langs de kust. Cape Charles Yorke biedt ook waanzinnige wandelmogelijkheden. Ook vandaag hebben we weer goede kans op het zien van IJsberen.

Dag 8: Prince Leopold Island
Gedurende de nacht hebben we Prince Regent Inlet overgestoken en ’s ochtends naderen we de steile kliffen van Prince Leopold Island. Dit is een zeer belangrijk vogelreservaat waar onder andere Kortbekzeekoeten, Zwarte Zeekoeten, Drieteenmeeuwen en Noordse Stormvogels broeden. Het zeeijs rondom Prince Leopold Island is perfect om te zoeken naar Ringelrobben, en waar Ringelrobben zitten zijn bijna automatisch ook IJsberen te vinden. Vlakbij ligt Port Leopold, waar de Britse ontdekkingsreiziger James Clark Ross in de winter van 1848 overwinterde terwijl hij op zoek was naar de zoekgeraakte expeditie van Franklin. Naast dit fascinerende historische aspect is de kustlijn ook interessant voor Beloega’s, die hier in de zomer verzamelen om te ruien.

Dag 9: Beechey Island
Beechey Island is van groot historisch belang. Dit is de plek waar Sir John Franklin z’n laatste “comfortabele” winter doorbracht voor hij en al z’n mannen in de ijsmassa verdwenen. Deze verdwijning betekende het begin van een groot aantal expedities die op zoek gingen naar Franklin en pas in 2014 werd het mysterie gedeeltelijk opgelost met de vondst van de HMS Erebus in de Victoria Strait. One Ocean leverde een belangrijke bijdrage aan deze spectaculaire vondst door middel van het vervoer van onder andere apparatuur, wetenschappers en onderzoekers.  Een bezoek aan Beechey Island en in het bijzonder aan de grafmonumenten op een winderig en afgelegen strand is een ervaring die een ieder voor de rest van z’n leven met zich mee zal dragen. ’s Avonds keren we terug aan boord van ons schip en genieten we van een laatste diner waarbij ook de kapitein zal aanschuiven. Gezamenlijk kijken we terug op de schat aan waardevolle en bijzondere ervaringen die we de afgelopen tien dagen hebben opgedaan in deze ongerepte Arctische wildernis.

Dag 10: Resolute
’s Ochtends gaan we voor anker in Resolute en vervolgens aan wal met behulp van de zodiacs en nemen we afscheid van onze reisgenoten en de expeditiecrew. De chartervlucht terug naar Edmonton betekent het definitieve einde van dit grote avontuur.

Inclusief
 • Alle maaltijden aan boord gedurende de reis, inclusief snacks, koffie en thee.

 • De reis aan boord van het schip zoals aangegeven in de reisbeschrijving.

 • Alle zodiaccruises, excursies aan wal en groepsactiviteiten gedurende de reis.

 • Alle lezingen en presentaties aan boord gegeven door ervaren expeditieteam.

 • Diverse havengelden, landing fees en belastingen tijdens de reis aan boord.

 • Uitgebreide informatie materialen voor uw vertrek.


Exclusief
 • Arrangementen vóór en ná de expeditiecruise.

 • Aankomst- en vertrekbelastingen (indien van toepassing).

 • Verplichte chartervlucht

 • Vliegtickets (tenzij specifiek anders aangegeven).

 • Kosten visum en reisdocumenten (indien van toepassing).

 • Maaltijden aan wal.

 • Kajakken mogelijk tegen betaling

 • Reisverzekering (verplicht) en annuleringsverzekering (aanbevolen).

 • Kosten van persoonlijke aard, zoals kosten voor de bar, telecommunicatie en souvenirs.

 • Fooi aan het eind van de reis voor personeel aan boord (niet verplicht).

Hutten en prijzen


 • Driepersoonshut

  Deze hut is uitgerust met 2 patrijspoorten (waarvan er 1 openkan), 1 stapelbed en 1 laag (sofa)bed, wastafel, gedeelde douche & toilet, koffie-en theeapparaat, bureau & stoel, haardroger en voldoende bergruimte.
  Ook een badjas en het gratis gebruik van expeditiekleding (jas, broek, laarzen, verrekijker, wandelstok en waterproof rugzak) zijn inbegrepen.

 • € 6335

 • Tweepersoonshut - gedeelde badkamer

  Deze hut is uitgerust met 1 raam dat open kan, 2 aparte lage bedden waarvan 1 (sofa)bed, wastafel, gedeelde douche & toilet met de aangrenzende hut, koffie-en theeapparaat, bureau & stoel, haardroger en voldoende bergruimte.
  Ook een badjas en het gratis gebruik van expeditiekleding (jas, broek, laarzen, verrekijker, wandelstok en waterproof rugzak) zijn inbegrepen.

   

 • € 7228

 • Tweepersoonshut

  Deze ruime hut is uitgerust met 1 raam dat open kan, 2 aparte lage bedden, privé douche & toilet, koffie-en theeapparaat, bureau & stoel, privé field guide, haardroger en voldoende bergruimte.
  Ook een badjas en het gratis gebruik van expeditiekleding (jas, broek, laarzen, verrekijker, wandelstok en waterproof rugzak) zijn inbegrepen.

 • € 8567

 • Superior tweepersoonshut

  Deze grote hutten zijn uitgerust met 1 raam dat open kan, 2 aparte lage bedden, een loveseat bank, privé douche & toilet, koffie-en theeapparaat, bureau & stoel, privé field guide, privé collectie boeken met referentiemateriaal, haardroger en voldoende bergruimte. Vanuit deze hutten heeft u een mooie toegang tot de observatie dekken buiten en de brug van het schip.
  Ook een badjas en het gratis gebruik van expeditiekleding (jas, broek, laarzen, verrekijker, wandelstok en waterproof rugzak) zijn inbegrepen.

 • € 9549

 • Shackleton Suite

  Deze hutten zijn onderverdeeld in twee ruime kamers. In de eerste kamer kunt u heerlijk ontspannen, deze kamer is uitgerust met een sofa (ook te gebruiken als bed), grote tafel, bureau & stoel, privé field guide, privé collectie boeken met referentiemateriaal, voldoende bergruimte en een raam dat u kunt openen. De tweede kamer is de slaapkamer die is ingericht met een tweepersoonsbed met luxe bedlinnen en kussens, nachtlamp, privé badkamer, iPad voorzien van region specifieke materiaal, een mini stereo, een capsule coffee maker, goed gevulde mini bar, iPod alarm clock met audio.
  Ook een badjas en het gratis gebruik van expeditiekleding (jas, broek, laarzen, verrekijker, wandelstok en waterproof rugzak) inbegrepen. Bij aankomst treft u een heerlijk welkomstpakket met wijn, fruit en gezonde snacks.

 • € 10888

 • One Ocean Suite

  Deze hutten zijn onderverdeeld in twee zeer ruime kamers. In de eerste kamer kunt u heerlijk ontspannen, deze kamer is uitgerust met een sofa (ook te gebruiken als bed), grote tafel, bureau & stoel, privé field guide, privé collectie boeken met referentiemateriaal, voldoende bergruimte en niet te vergeten prachtig grote ramen die over de boeg (voorkant) schip uitkijken en die u kunt openen. De tweede kamer is de slaapkamer die is ingericht met een tweepersoonsbed met luxe bedlinnen en kussens, nachtlamp, privé badkamer met een bad en douche, iPad voorzien van region specifieke materiaal, een mini stereo, een capsule coffee maker, goed gevulde mini bar, iPod alarm clock met audio en diverse stoelen.
  Ook een badjas en het gratis gebruik van expeditiekleding (jas, broek, laarzen, verrekijker, wandelstok en waterproof rugzak) inbegrepen. Bij aankomst treft u een heerlijk welkomstpakket met wijn, fruit en gezonde snacks.

 • € 12406