shopify analytics

Over ons

Reizen van PolarXL nemen u mee naar de mooiste en meest ongerepte gebieden van de wereld waar u elke dag intens geniet van imposante natuur en wildlife. Met jaarlijks bijna 300 reizen naar 7 continenten kan PolarXL ook úw droomreis verzorgen.

Voor wie?

Door onze jarenlange ervaring met expeditie-cruises weet PolarXL dat het antwoord op deze vraag eenvoudig is:
VRIJWEL IEDEREEN kan met één van onze poolreizen mee. Onze jongste poolreiziger was 7 jaar oud en onze oudste poolreiziger 88 jaar en beiden hebben de reis van hun leven gehad.

Reisgezelschap en conditie

Het reisgezelschap aan boord bestaat uit een gevarieerde groep avontuurlijk en flexibel ingestelde reizigers. Veel deelnemers zijn tussen de 45 en 65 jaar, maar u zult ook oudere en jongere deelnemers van verschillende nationaliteit aan boord treffen.

Een gemiddelde conditie is meer dan voldoende om deel te nemen aan onze cruises. Er is fulltime een dokter aan boord en het schip heeft een apotheek met een voorraad van de meest gangbare medicijnen.

Aan boord

U verblijft in comfortabele hutten, op een enkele uitzondering na altijd met zeezicht. De voorzieningen aan boord variëren per schip; op elke reis zijn er gratis lezingen door ervaren en professionele begeleiders die over hun specialiteit vertellen, of dat nu de historie van het gebied is, wildlife, vogels, geologie etc.
Ook zijn op elke reis alle maaltijden altijd inbegrepen. Hierbij kan met verschillende diëten rekening worden gehouden, waaronder vegetarisch en glutenvrij.
De voertaal is veelal Engels, soms Duits of Nederlands; op verschillende afvaarten heeft PolarXL ook eigen reisbegeleiding aan boord.

De reis

Het uitgangspunt tijdens de cruises is genieten van prachtige natuur en wildlife en het bezoeken van de ongerepte poolgebieden. Tijdens alle reizen gaan we dan ook meerdere malen per dag aan land of maken we een zodiaccruise tussen het poolijs (een zodiac is een kleine rubberboot waarmee u van het schip aan land gaat). Op sommige afvaarten zijn ook helikoptervluchten inbegrepen of zijn er ook andere activiteiten als kamperen, foto workshops, kayakken of duiken mogelijk.

Om deel te nemen aan onze reizen heeft u geen speciale dure kleding nodig, de kleren die u 's winters thuis draagt zijn vaak voldoende. Het kan soms wel koud zijn, maar niet zo koud als u waarschijnlijk zou verwachten. Wij plannen onze reizen in periodes waarin de zon ook regelmatig schijnt, waardoor de temperatuur soms ruim boven de 0 graden uitkomt!

Wat doet PolarXL

Wij verzorgen graag uw comfortabele pooldroomreis. Ons team van ervaren deskundigen zorgt dat u thuis komt met herinneringen die een leven lang blijven.
We verzorgen niet alleen uw bootreis, maar desgewenst ook alle andere zaken voor een volledig verzorgde reis zoals verzekeringen, vliegtickets, hotelovernachtingen of zelfs een nieuwe verrekijker.
Het enige wat u hoeft te doen is contact met PolarXL opnemen. Wij beantwoorden al uw vragen en verzorgen graag uw boeking. Boeken kunt u telefonisch doen, maar ook via onze website. Op onze website vindt u ook uitgebreide informatie over de vele reizen en schepen die we aanbieden.

Team

Neemt u contact op met PolarXL, dan zult u te maken krijgen met Desirée Kuperus of Eric van Kuik. Desirée is altijd op zoek naar de beste oplossing voor ieders reis, wat sluit het beste aan bij de wensen en op welke manier kan de reis voor u nog aantrekkelijker zijn? Eric kan u uit eigen ervaring vertellen over zijn reizen naar zowel Antarctica als Spitsbergen en deelt deze kennis en ervaring heel graag met u.
Wilt u eens rustig mee kijken in onze verschillende fotoboeken, komt u dan (op afspraak) langs op kantoor in Assendelft.