• TITEL
 • Over de Poolcirkel - Antarctica en South Shetland Islands
 • DATUM
  Meer keuzes!

 • AANTAL DAGEN
 • 12 dagen
 • INSCHEPING
 • Ushuaia
 • ONTSCHEPING
 • Ushuaia


 • PRIJZEN VANAF
 • € 8.637

Tijdens deze expeditie gaan we proberen zo ver mogelijk naar het zuiden te varen en hopen we uiteindelijk de poolcirkel over te steken. Op onze weg naar het zuiden doen we vele landingsplekken aan en bezoeken we onderzoeksstations, pinguïnkolonies, prachtige baaien in ongerepte landschappen en staan we altijd op de uitkijk naar verschillende soorten robben, walvissen en natuurlijk naar de zeer tot de verbeelding sprekende Orka’s. We hopen daarnaast door de meest schitterende waterwegen en zeestraten te varen die het gebied te bieden heeft en proberen tevens landingen te maken op de prachtige South Shetland Islands.
Alle reden om met ons mee te gaan op dit opwindende en onvergetelijke avontuur!

N.B.: Voor alle expeditiecruises geldt dat de reisbeschrijving als leidraad dient, en dat geldt ook voor deze reis. Onderweg zijn er mogelijk omstandigheden die ervoor zorgen dat de route en de dagindeling op een andere manier dan beschreven wordt ingevuld. Slecht weer, overheidsrichtlijnen, maar ook onverwachte mogelijkheden voor ongeplande zodiaccruises of landingen kunnen ervoor zorgen dat de reis anders verloopt dan wij op voorhand kunnen aangeven. De expeditieleider geeft u bij aanvang van de reis meer informatie en houdt u gedurende de reis op de hoogte van de mogelijkheden en ontwikkelingen tijdens de reis.

De in de reisbeschrijving vermelde soorten komen allemaal in het gebied voor en worden allemaal met enige regelmaat in het gebied gezien. Het kan echter voorkomen dat u minder of andere soorten ziet dan aangegeven in de reisbeschrijving. Het is uiteraard ook mogelijk dat u méér soorten ziet dan in de reisbeschrijving staan vermeld, wij kunnen echter geen garantie geven voor de soorten of het aantal dieren dat u ziet tijdens de reis.

Dag 1: Vertrek vanuit Ushuaia
U gaat in de loop van de middag aan boord van het ijsversterkte schip USHUAIA waar we welkom worden geheten door de expediestaf. Nadat u uw spullen in uw hut heeft gelegd, verlaat het schip de haven van Ushuaia en vaart u door het prachtige landschap van het Beagle Kanaal en langs de Mackinlay Pass richting Antarctica.

Dag 2 en 3: Drake Passage
De oversteek tussen Zuid Amerika en Antarctica voert over de Drake Passage, genoemd naar de beroemde Engelse ontdekkingsreiziger Sir Francis Drake die in 1578 door dit gebied gevaren is. In de Drake Passage ligt ook de Antarctic Convergence, de overgang tussen het warmere water van de wateren in het noorden en het koude water van Antarctica. Hier stroomt het koude water onder het warme water waardoor het voedselrijke water naar de oppervlakte geduwd wordt. Vooral walvissen en vogels als Wandering-, Royal-, Grey-headed, Light-mantled Sooty- en  Wenkbrauwlbatross, Cape Petrel, Southern Fulmar, Slender-billed Prion, Wilson's Stormvogeltje en Zwartbuikstormvogeltje profiteren hiervan en zijn vaak te zien.

Tijdens de oversteek is de expeditiestaf van het schip vaak aan dek te vinden om u te helpen met het zoeken en identificeren van de vele zeevogels van het gebied. Er worden ook regelmatig lezingen gegeven over onderwerpen die met deze reis te maken hebben, zoals de geschiedenis en de geologie van Antarctica en hoe bepaalde vogel- en walvissoorten te herkennen. De Ushuaia heeft een “open brug” beleid; als het schip op zee is, bent u altijd welkom op de brug om de omgeving vanuit het perspectief van de kapitein te zien en meer te weten te komen over het schip en de navigatie. De brug is ook de beste plek om te zoeken naar walvissen...

Op het einde van dag 2 verwachten we de eerste ijsbergen te zien en als de omstandigheden tijdens de overtocht goed zijn geweest, zien we op dag drie al de eerste met sneeuw bedekte bergen van Antarctica voor ons opdoemen.

Dag 4 -9: Antarctica
De ongekende landschappelijke schoonheid van het Antarctisch Schiereiland zal een ieder aangrijpen. Talloze ijsbergen in verschillende kleuren blauw en wit drijven door de waterwegen en grote aantallen Adelie- Chinstrap- en Gentoo Penguins, Zuidelijke Reuzenstormvogels, Kelpmeeuwen, Weddell Seals, Crabeaters, Antarctic Fur Seals, Zeeolifanten, Dwergvinvissen en Orka's laten zich geregeld goed zien. In deze tijd van het jaar komen ook de grote zeezoogdieren zich tegoed doen aan de overdaad aan krill en we hebben dan ook een goede kans op het zien van bijvoorbeeld Bultrug, Gewone Vinvis en Noordse Vinvis.

De nieuwsgierigheid van de opvarenden om voor het eerst op het Antarctisch Schiereiland aan land te gaan zorgt voor een vreemd soort opwinding die alleen maar vergeleken kan worden met de nieuwsgierigheid van vroege ontdekkingsreizigers van dit gebied. Tijdens de landingen is er voldoende tijd om zelf de omgeving te ontdekken en een wandeling te maken door het spectaculaire landschap van sneeuw en ijs, bergen en baaien en de onvoorstelbare aantallen vogels, pelsrobben en Zeeolifanten.

Afhankelijk van de condities van het ijs probeert de kapitein het schip door de mooiste wateren van het Antarctisch Schiereiland te loodsen; we vergapen ons aan de Gerlache Strait, het Neymayer Channel en het Lemaire Channel, nauwe passages tussen torenhoge kliffen door en imposante gletsjerfronten.

Tijdens het bezoek aan Antarctica gaat u normaalgesproken twee keer per dag aan land; soms zelfs vaker en soms wisselt u een landing af met een Zodiaccruise langs ijsbergen die in het water op de bodem zijn vastgelopen. Het is een bijzonder gezicht zo'n imposante klomp ijs van dichtbij te zien en het diepblauwe ijs te fotograferen.

Mogelijke plekken om aan land te zijn onder andere Paradise Bay, Cuverville Island, waar u de heuvel kunt beklimmen voor een onvergetelijk uitzicht over het gebied en de plek waar één van de grootse kolonies Ezelspinguïns ter wereld te vinden is, en Port Lockroy, waar de Britten een klein museum een postkantoor hebben waar u ook daadwerkelijk kaarten naar huis kunt sturen!

Verder naar het zuiden, op weg naar de Poolcirkel, komen we door het prachtige Lemaire Channel en proberen we op bezoek te gaan bij Vernadsky, het onderzoeksstation van Oekraïne, waar het gat in de ozonlaag voor het eerst werd ontdekt. Afhankelijk van de omstandigheden en als het ijs genoeg is teruggetrokken, bereiken we ook ons doel voor deze reis: de Zuidpoolcirkel!

Terug naar het noorden proberen we de South Shetland Islands te bezoeken. Deze eilanden zijn een waar paradijs; enorme pinguïnkolonies, stranden met talloze Antarctic Fur Seals en machtige Zeeolifanten zorgen ervoor dat elke dag in dit bijzondere gebied onvergetelijk is. Het binnenvaren van de ondergelopen, miljoenen jaren oude vulkaankrater van Deception Island is een ervaring op zich. Het schip vaart door de nauwe opening, vlak langs de wanden het kalme water van de voormalige krater in. Half Moon Island ziet er inderdaad uit als een halve maan en ligt in de ingang van Moon Bay tussen Greenwich Island en Livingston Island. Er zijn uitstekende mogelijkheden om te wandelen en genieten van het spectaculaire uitzicht. Een korte klim het steile strand op voert ons naar een broedkolonie van Chinstrap Penguins.

Dag 10 en 11: Op zee over de Drake Passage
We laten Antarctica achter ons en beginnen aan de terugweg over de Drake Passage. Ook nu zijn er weer regelmatig lezingen aan boord en kunt u zoeken naar albatrossen, pijlstormvogels, stormvogeltjes en walvissen of rustig de vele foto's die gemaakt zijn tijdens het bezoek aan Antarctica uitzoeken op weg terug naar Ushuaia.

Dag 12: Ushuaia
Het schip komt vroeg in de morgen aan in de haven van Ushuaia en na het laatste ontbijt aan boord neemt u afscheid van de bemanningsleden en medereizigers. U kunt meteen terugvliegen, maar u kunt er ook voor kiezen om langer in Ushuaia te blijven.
Vraagt u ons gerust naar de mogelijkheden; we kennen Ushuaia en de omgeving goed en kunnen u adviseren wat te doen en te zien.
 

 

Inclusief
 • Alle maaltijden aan boord gedurende de reis, inclusief snacks, koffie en thee.

 • De reis aan boord van het schip zoals aangegeven in de reisbeschrijving.

 • Alle zodiaccruises, excursies aan wal en groepsactiviteiten gedurende de reis.

 • Alle lezingen en presentaties aan boord gegeven door ervaren expeditieteam.

 • Diverse havengelden, landing fees en belastingen tijdens de reis aan boord.

 • AECO toeslagen en gouvernementele belastingen.

 • Uitgebreide informatie materialen voor uw vertrek.


Exclusief
 • Arrangementen vóór en ná de expeditiecruise.

 • Aankomst- en vertrekbelastingen (indien van toepassing).

 • Transfers van en naar het schip in Ushuaia.

 • Vliegtickets (tenzij specifiek anders aangegeven).

 • Kosten visum en reisdocumenten (indien van toepassing).

 • Maaltijden aan wal.

 • Reisverzekering (verplicht) en annuleringsverzekering (aanbevolen).

 • Kosten van persoonlijke aard, zoals kosten voor de bar, telecommunicatie en souvenirs.

 • Fooi aan het eind van de reis voor personeel aan boord (niet verplicht).

Hutten en prijzen


 • Driepersoonshut - standaard plus

  Deze hut is uitgerust met 3 aparte (lage) bedden, een raam, privé douche & toilet, haardroger en bergruimte.

 • € 8637

 • Tweepersoonshut - standaard

  Deze hut is uitgerust met 1 stapelbed, een patrijspoort, haardroger en bergruimte. De douche en het toilet worden gedeeld met één aangrenzende hut. 

 • € 9245

 • Tweepersoonshut - standaard plus

  Deze hut is uitgerust met 2 aparte (lage) bedden, een patrijspoort, privé douche & toilet, haardroger en bergruimte.

 • € 11196

 • Premier tweepersoonshut

  Deze hut is uitgerust met 2 aparte (lage) bedden, een raam, privé douche & toilet, haardroger en bergruimte.

 • € 13353

 • Premier éénpersoonshut

  Deze hut is uitgerust met één laag bed, een patrijspoort (beperkt zicht door reddingsboot), privé douche & toilet, haardroger en bergruimte.

 • € 16029

 • Superior tweepersoonshut

  Deze hoekhut is uitgerust met 2 aparte (lage) bedden, twee ramen, privé douche & toilet, haardroger en bergruimte.

 • € 14108

 • Suite

  De Suite is uitgerust met ramen, privé douche & toilet, een lounge, een TV en DVD speler, een koelkast, haardroger en bergruimte.

 • € 14833