• TITEL
 • Pacific Odyssey
 • DATUM

 • AANTAL DAGEN
 • 31 dagen
 • INSCHEPING
 • Tauranga, Nieuw Zeeland
 • ONTSCHEPING
 • Yokohama, Japan


 • PRIJZEN VANAF
 • € 8.542

Bij veel vogelaars is de Atlantic Odyssey van Ushuaia naar Ascencion inmiddels een begrip, maar is de Pacific Odyssey minder bekend.
Deze andere odyssey - van Nieuw-Zeeland naar Japan - is echter minstens zo bijzonder.

Niet alleen biedt deze expeditiecruise vogelaars en natuurliefhebbers een unieke mogelijkheid om op veel moeilijk bereikbare eilanden in de Stille Oceaan te komen, maar u maakt de reis ook nog eens per klein expeditieschip. Hierdoor ziet u niet alleen veel van de endemen die op de eilanden leven, maar ook tientallen soorten zeevogels als albatrossen, pijlstormvogels en stormvogels.

Na vertrek uit Tauranga in Nieuw-Zeeland vaart het schip door de vogelrijke wateren van de Hauraki Golf waar onder andere de recent herontdekte New Zealand Storm Petrel voorkomt. Verder naar het noorden komt u bij Norfolk Island en Nieuw Caledonië waar u aan land gaat op zoek naar eilandendemen, zoals de bizarre Kagu en Crow Honeyeater.

Bij de Solomon eilanden bezoekt u onder andere het bounty eiland Rennell, Makira, Guadalcanal en Kolombangara waar in totaal maar liefst vier verschillende dagen met landingen gepland staan voordat u weer verder naar het noorden vaart door de Britain Trench, een gebied dat bekend staat om de vele zeezoogdieren.

Voordat u in Japan in het gebied van de Bonin eilanden aankomt, staat er eerst nog een landing op Chuuk (voor onder ander de zeer zeldzame Faichuuk White-eye) op het programma.

Bij Torishima, de enige broedplaats van Short-tailed Albatross ter wereld, probeert het schip zo dicht mogelijk langs de kust te varen om zoveel mogelijk albatrossen te zien. Tijdens de Pacific Odyssey van 2011 zagen wij tijdens onze groepsreis meerdere Short-tailed Albatrosses, vaak samen met tientallen Black-footed Albatrosses.

Een maand na het vertrek in de herfst op het zuidelijk halfrond, komt u aan in de lente in Yokohama in Japan.

Dag 1:Tauranga, Nieuw Zeeland
Na aankomst in Tauranga op het Noordereiland van Nieuw-Zeeland gaat u aan boord van het kleine expeditiecruiseschip (maximaal 53 passagiers in een internationaal gezelschap) de “Spirit of Enderby”. Nadat de bemanning de bagage naar de hutten gebracht heeft is er een eerste gelegenheid om het schip te verkennen, gevolgd door een kennismaking met de expeditiestaff en de andere opvarenden. In de loop van de avond volgen de veiligheidsinstructies en vaart het schip de haven uit, op weg voor een onvergetelijke reis.

Dag 2: Hauraki Gulf
IWe beginnen met het vogelen op zee in de Golf van Hauraki. Hier gaan we op zoek naar de ernstig bedreigde New Zealand Storm-Petrel, Buller’s Shearwater, Gray-faced Petrel, Black Petrel, Fluttering Shearwater, Little Shearwater en de Nieuw Zeelandse ondersoort van Little Penguin.

Dag 3 – 4: Dagen op zee
We zijn op weg naar Norfolk Island. Uit eigen ervaring (Inezia Tours heeft verschillende gidsen aan boord gehad tijdens eerdere edities van de Pacific Odyssey) weten we dat dit gebied goed is voor soorten als Buller’s Shearwater, Gould’s Petrel, Black-winged Petrel, White-naped Petrel, Gray-faced Petrel, Black Petrel en de prachtige Tahiti Petrel.

Dag 5: Norfolk Island
Nadat de Australische douane aan boord gekomen is en het schip geklaard heeft, gaan we aan land op Norfolk Island. In het weelderige regenwoud van de Botanische Tuinen gaan we op zoek naar de twee endemen van het eiland, Norfolk Island Parakeet en Norfolk Gerygone en soorten als Norfolk Island White-eye, Pacific Robin en Golden Whistler.

Dag 6: Dag op zee
Ten noorden van Norfolk Island zorgt een berg onder het wateroppervlak voor een voedselrijk gebied waar veel vogels fourageren. Hier ziet u veel vogel zoals Tahiti Petrel, Kermadec Petrel, Grey-faced Petrel en met enig geluk de eerste Polynesian Storm Petrels.

Dag 7: Nieuw Caledonië – Kagu!
Na aankomst in Nieuw Caledonië gaan we naar Parc de la Riviere Bleue, het gebied waar de twee belangrijkste soorten van het eiland voorkomen: de bizarre Kagu en Crow Honeyeater. Daarnaast zoeken we ook naar soorten als Crested Parakeet, Cloven-feathered Dove, Yellow-bellied Robin, de grootste duif ter wereld, New Caledonian Imperial Pigeon, Southern Shrikebill en Horned Parakeet.

Dag 8: Nieuw Caledonië – op zee
We blijven in de buurt van Nieuw Caledonië, op zoek naar de nog onbeschreven New Caledonian Storm-Petrel, die hier in 2008 ontdekt werd. Andere soorten waar we vandaag naar zoeken zijn onder ander Short-tailed Shearwater, Wedge-tailed Shearwater, Tahiti Petrel, Gould’s Petrel en Collared Petrel.

Dag 9 – 10: Op zee
Onderweg kijken we uit naar vogels en zeezoogdieren die in dit gebied in grote aantallen voor kunnen komen. Tijdens deze dagen zullen we ook de grote aantallen vliegende vissen tegenkomen, een uitdaging voor de fotografen aan boord om mooi op de foto te krijgen! Belangrijke doelsoort voor dit gebied is de zeldzame Polynesian Storm-Petrel.

Dag 11: Solomon eilanden – Nendö Island
Nendö is het grootste van de Santa Cruz eilanden, ten zuidoosten van de Solomon eilanden. Het dierenleven van de eilanden heeft meer gemeen met het nabijgelegen Vanuatu, dan met de Solomon eilanden. Op Nendö zoeken we naar Temotu Whistler, Sanford’s White-eye, Santa Cruz White-eye, Red-bellied Fruitdove, Pacific Imperial Pigeon en Cardinal Myzomela.

Dag 12: Solomon eilanden – Santa Ana Island
Santa Ana is een van de meest oostelijke eilanden van de Solomons en heeft een eigen avifauna. We zoeken hier naar soorten als Silver-capped Fruitdove, Rufous Fantail, de grote Solomon Sea-eagle en Oriole Whistler.

Dag 13: Solomon eilanden – Makira
Elk eiland van de Solomongroep heeft zijn eigen endemische vogelsoorten, zo ook Anuta Island. Hier zoeken we naar de endemische Sooty Myzomela, San Cristobal Melidectes, White-collared Monarch, Mottled Flowerpecker, White-headed Fruitdove en Rufous Fantail. Andere soorten die u hier kunt verwachten zijn onder andere Solomon Sea-Eagle, Red-knobbed Pigeon, Imperial Pigeon, San Cristobal Singing Starling, Metallic Starling, Pied Goshawk, Pacific Baza en Cardinal Myzomela.

In de loop van de middag gaan we ook aan land bij het nabijgelegen Anuta Village, een klein dorpje dat elk jaar uitloopt om de deelnemers van de Pacific Odyssey hartelijk te ontvangen. Soorten die we hier kunnen zien zijn onder andere Beach Kingfisher en Rainbow Lorikeet.

Dag 14: Solomon eilanden – Guadalcanal
Tijdens een vroege ochtendexcursie gaan we van Honiara, de hoofdstad van de Solomon Islands, naar Mount Austin waar we kans heeft op onder andere de majestueuze Blyth’s Hornbill, Yellow-eyed Cuckoo Shrike, White-bellied Cuckoo Shrike, Solomon Cuckoo Shrike, Cicadabird, Brown-winged Starling, Singing Starling, Yellow-faced Myna, Chestnut-bellied Monarch, Black-and-White Monarch, Steely-blue Flycatcher, Mottled Flowerpiercer, Olive-backed Sunbird en Black-faced Myzomela.

Dag 15: Solomon eilanden -Tetepare
Tetepare ligt in de eilandengroep New Georgia en is een natuurreservaat dat door de lokale gemeenschap beheerd wordt. We maken hier kans op soorten als de zeldzame Dark-eyed White-eye, Melanesian Scrubfowl, Claret-breasted Fruitdove, Island Imperial Pigeon, Buff-headed Coucal, Crimson-rumped Myzomela, Cockerell’s Fantail en Kolombangara Monarch. Met veel geluk kunnen we hier ook Nicobar Pigeon en de zeer zeldzame Solomons Nightjar zien.

Dag 16: Solomon eilanden – Kolombangara
Op het laatste van de Solomon Eilanden, Kolombangara, gaan we op zoek naar White-capped Monarch, Solomon White-eye, Yellow-vented Myzomela en met geluk Roviana Rail. Andere mogelijke soorten zijn Ducorp’s Cockatoo, Blyth’s Hornbill, Superb Fruitdove, Red-knobbed Imperial Pigeon, Steely-blue Flycatcher, Melanesian Cuckoo Shrike, Yellow-eyed Cuckoo Shrike, Metallic Starling, Singing Starling en Solomon Sea Eagle.

Dag 17: Dag op zee
Het schip blijft zo lang mogelijk in de buurt van de diepe trog ten zuidwesten van Bougainville, een zeer goed gebied voor het zien van zeevogels. Tijdens onze eigen reizen in dit gebied bleek deze omgeving zeer productief met soorten als Heinroth’s Shearwater en zelfs de extreem zeldzame Beck’s Petrel!

Dag 18: Dag op zee
Voor de kust van New Ireland, een eiland dat bij Papua Nieuw Guinea hoort, hebben we een extra dag beschikbaar om te zoeken naar één van de zeldzaamste zeevogels ter wereld, Beck’s Petrel. Andere soorten die we hier eerder hebben gezien zijn onder andere Tahiti Petrel, Wilson’s Stormvogeltje, Wedge-tailed Shearwater en ook de zeldzame Heinroth’s Shearwater.

Dag 19– 20: Dagen op zee
Tijdens dit deel van de reis steekt u de evenaar over en komt u weer terug op het noordelijk halfrond. Overdag zoekt u naar vogels en zeezoogdieren of luiert u wat aan dek. Soorten die in dit gebied voorkomen zijn onder andere Bulwer’s Petrel, Wedge-tailed Shearwater, White-tailed Tropicbird, White Tern en Sooty Tern.

Dag 21: Chuuk
Aankomst op Truk (Chuuk) op de Caroline Eilanden. Nadat u door de douane bent gegaan, heeft u de rest van de dag om te genieten van dit idyllische eiland. U kunt hier op zoek naar de lokale vogels als de bijna uitgestorven Faichuuk White-eye, maar ook om te zwemmen en te snorkelen is dit een uitstekende plek.

Dag 22: Truk en Toll South
Na een vroege start bezoekt u Weno Island, waar u op zoek gaat naar Caroline Reed Warbler, Caroline Island Swiftlet en Caroline Islands Ground Dove. Aan het einde van de ochtend vertrekt u richting de Bonin eilanden.

Dag 23 – 26: Op zee
Tussen de Caroline eilanden en de Bonin eilanden liggen ruim 1200 zeemijl. Behalve zoeken naar soorten als Matsudaira’s Storm Petrel, Bonin Petrel, Bulwer’s Petrel, Wedge-tailed Shearwater, Bannerman’s Shearwater, zeezoogdieren en vliegende vissen, kunt u uiteraard ook genieten van het onmetelijke uitzicht of op het dek uitrusten in de zon.

Dag 27: Japan – Chichi-jima
Zodra we door de Japanse douane zijn vrijgegeven en het eiland op mogen, gaan we op Chichi-jima, het grootste van de Bonin eilanden, op zoek naar Japanese Bush Warbler, Blauwe Rotslijster, Brown-eared Bulbul en Japanese White-eye.
In de middag varen we weer uit, richting enkele kleine rotseilandjes voor de kust van Chichi-jima. Dit is de enige broedplek voor de ernstig bedreigde Bryan’s Shearwater, maar ook Bannerman’s Shearwater valt hier te verwachten.

Dag 28: Op zee
Een rustige dag richting Torishima. Mogelijke soorten voor vandaag zijn onder andere Tristram’s Storm-petrel, Bonin Petrel en Bannerman’s Shearwater. Met geluk zien we vandaag ook al een eerste Short-tailed Albatross.

Dag 29: Japan – Torishma
Aankomst bij Torishima. Landingen zijn hier niet toegestaan, maar het schip probeert zo dicht mogelijk bij de kust te komen om één van de vogelhoogtepunten van deze reis te zien, Short-tailed Albatross. Andere soorten hier zijn de twee andere albatrossen van deze reis: Black-footed Albatross en Laysan Albatross, Streaked Shearwater, Tristram’s Storm-petrel en Matsudaira’s Storm-petrel.

Dag 30: Japan – Hachijo-jima
We varen verder naar het noorden richting Japan. In de Izu archipel gaan we aan land op Hachijo-jima waar we zoeken naar de endemische Izu Thrush, Ijima’s Leaf-warbler, Owston’s Tit, Japanese Wood Pigeon, Japanese Pygmy Woodpecker en Japanese Robin. Eenmaal terug aan boord varen we richting Yokohama en blijven we uitkijken naar de kleine Japanese Murrelet die hier redelijk algemeen voorkomt.

Dag 31:
Na aankomst in Yokohama gaat u van boord. Afhankelijk van het moment van uw terugvlucht gaat u naar het vliegveld en neemt u het vliegtuig terug naar Nederland. Het is ook mogelijk om op eigen gelegenheid in Japan verder te reizen.

 

Inclusief
 • Alle maaltijden aan boord gedurende de reis, inclusief snacks, koffie en thee.

 • Transfers naar het schip op de dag van inschepen en van het schip naar de luchthaven of hotel op de dag van ontschepen

 • De reis aan boord van het schip zoals aangegeven in de reisbeschrijving.

 • Alle zodiaccruises, excursies aan wal en groepsactiviteiten gedurende de reis.

 • Alle lezingen en presentaties aan boord gegeven door ervaren expeditieteam.

 • Diverse havengelden, landing fees en belastingen tijdens de reis aan boord.

 • Uitgebreide informatie materialen voor uw vertrek.


Exclusief
 • Discovery fund fee te betalen aan boord

 • Kosten visum en reisdocumenten (indien van toepassing).

 • Maaltijden aan wal.

 • Reisverzekering (verplicht) en annuleringsverzekering (aanbevolen).

 • Kosten van persoonlijke aard, zoals kosten voor de bar, telecommunicatie en souvenirs.

 • Fooi aan het eind van de reis voor personeel aan boord (niet verplicht).

Hutten en prijzen


 • Tweepersoonshut op het maindeck

  Deze hutten zijn uitgerust met twee aparte bedden. Verder heeft de hut een porthole, kledingkast, een ladenkast, een bureau en een wasbak. Het toilet en de douche zijn gemeenschappelijk en deelt u met de andere hutten op het main deck.

 • € 8542

 • Superiorhut

  Deze hutten zijn uitgerust met 1 stapelbed. Verder heeft de hut ramen, een kledingkast, een ladenkast en een bureau. De hut beschikt over een een eigen badkamer met toilet, wasbak en douche.

 • € 9347

 • Superior plus hut

  Deze hutten zijn uitgerust met 2 aparte bedden. Verder heeft de hut ramen, een kledingkast, een ladenkast en een bureau. De hut beschikt over een een eigen badkamer met toilet, wasbak en douche.

 • € 9881

 • Mini suite

  De mini Suite is onderverdeeld in een apart zitgedeelte en een apart slaapgedeelte. In het slaapgedeelte is een tweepersoonsbed, in het zitgedeelte een enkel bed of sofa. Verder heeft de suite ramen, een kledingkast, een ladenkast en een bureau. De suite beschikt over een een eigen badkamer met douche, wastafel en toilet.

 • € 11839

 • De Heritage suite

  De Heritage Suite heeft ramen die een mooi uitzicht naar de voor- en zijkant bieden. De suite is verder onderverdeeld in een royaal apart zitgedeelte en een apart slaapgedeelte. In het slaapgedeelte is een tweepersoonsbed, in het zitgedeelte een enkel bed. Verder heeft de suite een kledingkast, een ladenkast en een bureau. De suite beschikt over een een eigen badkamer met douche, wastafel en toilet.

 • € 14970