• TITEL
 • Pacific Odyssey
 • DATUM

 • AANTAL DAGEN
 • 31 dagen
 • INSCHEPING
 • Tauranga, Nieuw Zeeland
 • ONTSCHEPING
 • Yokohama, Japan


 • PRIJZEN VANAF
 • € 8.571

Bij veel vogelaars is de Atlantic Odyssey van Ushuaia naar Ascencion inmiddels een begrip, maar is de Pacific Odyssey minder bekend.
Deze andere odyssey - van Nieuw-Zeeland naar Japan - is echter minstens zo bijzonder.

Niet alleen biedt deze expeditiecruise vogelaars en natuurliefhebbers een unieke mogelijkheid om op veel moeilijk bereikbare eilanden in de Stille Oceaan te komen, maar u maakt de reis ook nog eens per klein expeditieschip. Hierdoor ziet u niet alleen veel van de endemen die op de eilanden leven, maar ook tientallen soorten zeevogels als albatrossen, pijlstormvogels en stormvogels.

Na vertrek uit Tauranga in Nieuw-Zeeland vaart het schip door de vogelrijke wateren van de Hauraki Golf waar onder andere de recent herontdekte New Zealand Storm Petrel voorkomt. Verder naar het noorden komt u bij Norfolk Island en Nieuw Caledonië waar u aan land gaat op zoek naar eilandendemen, zoals de bizarre Kagu en Crow Honeyeater.

Bij de Solomon eilanden bezoekt u onder andere het bounty eiland Rennell, Makira, Guadalcanal en Kolombangara waar in totaal maar liefst vier verschillende dagen met landingen gepland staan voordat u weer verder naar het noorden vaart door de Britain Trench, een gebied dat bekend staat om de vele zeezoogdieren.

Voordat u in Japan in het gebied van de Bonin eilanden aankomt, staat er eerst nog een landing op Chuuk (voor onder ander de zeer zeldzame Faichuuk White-eye) op het programma.

Bij Torishima, de enige broedplaats van Short-tailed Albatross ter wereld, probeert het schip zo dicht mogelijk langs de kust te varen om zoveel mogelijk albatrossen te zien. Tijdens de Pacific Odyssey van 2011 zagen wij tijdens onze groepsreis meerdere Short-tailed Albatrosses, vaak samen met tientallen Black-footed Albatrosses.

Een maand na het vertrek in de herfst op het zuidelijk halfrond, komt u aan in de lente in Yokohama in Japan.

Dag 1: Christchurch en Lyttelton
Na aankomst in Christchurch op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland volgt de korte transfer naar de haven Lyttelton, waar we aan boord gaan van het kleine expeditiecruiseschip (maximaal 53 passagiers in een internationaal gezelschap) de “Spirit of Enderby”. Nadat de bemanning de bagage naar de hutten gebracht heeft is er een eerste gelegenheid om het schip te verkennen, gevolgd door een kennismaking met de expeditiestaff en de andere opvarenden. In de loop van de avond volgen de veiligheidsinstructies en vaart het schip de haven uit, op weg voor een onvergetelijke reis.

Dag 2: Kaikoura
In de loop van de ochtend komen we aan bij de kust van Kaikoura, bekend om de vele zeevogels, Potvissen en Dusky Dolphins die hier voor de kust fourageren. We gaan vandaag dan ook niet aan land, maar varen over de Kaikoura trog waar het zeer voedselrijke water veel soorten aantrekt. Mogelijke soorten vandaag zijn onder andere Gibsons Albatros, Nothern en Southern Royal Albatross, de prachtige Buller's Albatross, Westland Petrel en White-chinned Petrel.

Dag 3 – 5: Dagen op zee
Langs de kust van Nieuw-Zeeland gaan we op weg naar Norfolk Island. Uit eigen ervaring (Inezia Tours heeft verschillende gidsen aan boord gehad tijdens eerdere edities van de Pacific Odyssey) weten we dat dit gebied goed is voor soorten als Buller's Shearwater, Gould's Petrel, Black-winged Petrel, White-naped Petrel, Gray-faced Petrel, Black Petrel en de prachtige Tahiti Petrel.

Dag 6: Norfolk Island
Nadat de Australische douane aan boord gekomen is en het schip geklaard heeft, gaan we aan land op Norfolk Island. In het weelderige regenwoud van de Botanische Tuinen gaan we op zoek naar de twee endemen van het eiland, Norfolk Island Parakeet en Norfolk Gerygone en soorten als Norfolk Island White-eye, Pacific Robin en Golden Whistler.

Dag 7: Dag op zee
Ten noorden van Norfolk Island zorgt een berg onder het wateroppervlak voor een voedselrijk gebied waar veel vogels fourageren. Hier ziet u veel vogel zoals Tahiti Petrel, Kermadec Petrel, Grey-faced Petrel en met enig geluk de eerste Polynesian Storm Petrels.

Dag 8: Nieuw Caledonië
Aankomst op Nieuw Caledonië met gelegenheid om de hoofdstad Noumea te verkennen.

Dag 9: Nieuw Caledonië - Kagu!
Vroeg in de ochtend gaan we naar Parc de la Riviere Bleue, het gebied waar de twee belangrijkste soorten van het eiland voorkomen: de bizarre Kagu en Crow Honeyeater. Daarnaast zoeken we ook naar soorten als Crested Parakeet, Cloven-feathered Dove, Yellow-bellied Robin, de grootste duif ter wereld, New Caledonian Imperial Pigeon, Southern Shrikebill en Horned Parakeet.

Dag 10 – 12: Dagen op zee
Onderweg kijken we uit naar vogels en zeezoogdieren die in dit gebied in grote aantallen voor kunnen komen. Tijdens deze dagen zullen we ook de grote aantallen vliegende vissen tegenkomen, een uitdaging voor de fotografen aan boord om mooi op de foto te krijgen!

Dag 13: Solomon eilanden - Rennell Island
Aankomst op Rennell Island, een echt bounty eiland in de Stille Oceaan. Aan land gaat u op zoek naar Rennell Starling, Rennell Shrikebill, Bare-eyed White-eye, Rennell Fantail en Rennell White-eye. Andere soorten die hier voorkomen zijn bijvoorbeeld Imperial Pigeon, Silver-capped Fruitdove, Singing Parrot, Melanesian Flycatcher, Cardinal Myzomela, Finch's Pygmy Parrot en één van de vele ondersoorten van Island Thrush.

In de loop van de middag, als we vogels van het eiland gezien hebben, is er over het algemeen nog tijd om te snorkelen in het ondiepe, azuurblauwe water van Rennell Island, een echte aanrader!

Dag 14: Solomon eilanden - Makira
Elk eiland van de Solomongroep heeft zijn eigen endemische vogelsoorten, zoo ook Makira Island. Hier zoeken we naar de endemische Sooty Myzomela, San Cristobal Melidectes, White-collared Monarch, Mottled Flowerpecker, White-headed Fruitdove en Rufous Fantail. Andere soorten die u hier kunt verwachten zijn onder andere Solomon Sea-Eagle, Red-knobbed Pigeon, Imperial Pigeon, San Cristobal Singing Starling, Metallic Starling, Pied Goshawk, Pacific Baza en Cardinal Myzomela.

In de loop van de middag gaan we ook aan land bij het nabijgelegen Anuta Village, een klein dorpje dat elk jaar uitloopt om de deelnemers van de Pacific Odyssey hartelijk te ontvangen. Soorten die we hier kunnen zien zijn onder andere Beach Kingfisher en Rainbow Lorikeet.

Dag 15: Solomon eilanden - Guadalcanal
Tijdens een vroege ochtendexcursie gaan we van Honiara, de hoofdstad van de Solomon Islands, naar Mount Austin waar we kans heeft op onder andere de majestueuze Blyth's Hornbill, Yellow-eyed Cuckoo Shrike, White-bellied Cuckoo Shrike, Solomon Cuckoo Shrike, Cicadabird, Brown-winged Starling, Singing Starling, Yellow-faced Myna, Chestnut-bellied Monarch, Black-and-White Monarch, Steely-blue Flycatcher, Mottled Flowerpiercer, Olive-backed Sunbird en Black-faced Myzomela.

Dag 16: Solomon eilanden - Kolombangara
Op het laatste van de Solomon Eilanden, Kolombangara, gaan we op zoek naar White-capped Monarch, Solomon White-eye, Yellow-vented Myzomela en met geluk Roviana Rail. Andere mogelijke soorten zijn Ducorp's Cockatoo, Blyth's Hornbill, Superb Fruitdove, Red-knobbed Imperial Pigeon, Steely-blue Flycatcher, Melanesian Cuckoo Shrike, Yellow-eyed Cuckoo Shrike, Metallic Starling, Singing Starling en Solomon Sea Eagle.

Dag 17: Dag op zee
Het schip blijft zo lang mogelijk in de buurt van de diepe trog ten zuidwesten van Bougainville, een zeer goed gebied voor het zien van zeevogels. Tijdens onze eigen reizen in dit gebied bleek deze omgeving zeer productief met soorten als Heinroth’s Shearwater en zelfs de extreem zeldzame Beck's Petrel!

Dag 18: Dag op zee
Voor de kust van New Ireland, een eiland dat bij Papua Nieuw Guinea hoort, hebben we een extra dag beschikbaar om te zoeken naar één van de zeldzaamste zeevogels ter wereld, Beck's Petrel. Andere soorten die we hier eerder hebben gezien zijn onder andere Tahiti Petrel, Wilson's Stormvogeltje, Wedge-tailed Shearwater en ook de zeldzame Heinroth's Shearwater.

Dag 19– 20: Dagen op zee
Tijdens dit deel van de reis steekt u de evenaar over en komt u weer terug op het noordelijk halfrond. Overdag zoekt u naar vogels en zeezoogdieren of luiert u wat aan dek. Soorten die in dit gebied voorkomen zijn onder andere Bulwer's Petrel, Wedge-tailed Shearwater, White-tailed Tropicbird, White Tern en Sooty Tern.

Dag 21: Truk
Aankomst op Truk (Chuuk) op de Caroline Eilanden. Nadat u door de douane bent gegaan, heeft u de rest van de dag om te genieten van dit idyllische eiland. U kunt hier op zoek naar de lokale vogels als de bijna uitgestorven Faichuuk White-eye, maar ook om te zwemmen en te snorkelen is dit een uitstekende plek.

Dag 22: Truk en Toll South
Na een vroege start bezoekt u Weno Island, waar u op zoek gaat naar Caroline Reed Warbler, Caroline Island Swiftlet en Caroline Islands Ground Dove. Aan het einde van de ochtend vertrekt u richting de Bonin eilanden.

Dag 23 – 29: Dagen op zee
Tussen de Caroline eilanden en de Bonin eilanden liggen ruim 1200 zeemijl. Behalve zoeken naar soorten als Matsudaira’s Storm Petrel, Bonin Petrel, Bulwer's Petrel, Wedge-tailed Shearwater, Bannerman’s Shearwater, zeezoogdieren en vliegende vissen, kunt u uiteraard ook genieten van het onmetelijke uitzicht of op het dek uitrusten in de zon.

Dag 30: Torishma
Aankomst bij Torishima. Landingen zijn hier niet toegestaan, maar het schip probeert zo dicht mogelijk bij de kust te komen om één van de vogelhoogtepunten van deze reis te zien, Short-tailed Albatross.

Dag 31: Miyakejima Island
U vaart verder naar het noorden richting Japan. Voor de kust van Miyakejima Island gaan we op zoek naar de zeldzame Japanese Murrelet.

Dag 32:
Na aankomst in Yokohama gaat u van boord. Afhankelijk van het moment van uw terugvlucht gaat u naar het vliegveld en neemt u het vliegtuig terug naar Nederland. Het is ook mogelijk om op eigen gelegenheid in Japan verder te reizen.

 

Inclusief

Exclusief

Hutten en prijzen


 • Tweepersoonshut op het maindeck

  Deze hutten zijn uitgerust met twee aparte bedden. Verder heeft de hut een porthole, kledingkast, een ladenkast, een bureau en een wasbak. Het toilet en de douche zijn gemeenschappelijk en deelt u met de andere hutten op het main deck.

 • € 8571

 • Superiorhut

  Deze hutten zijn uitgerust met 1 stapelbed. Verder heeft de hut ramen, een kledingkast, een ladenkast en een bureau. De hut beschikt over een een eigen badkamer met toilet, wasbak en douche.

 • € 9375

 • Superior plus hut

  Deze hutten zijn uitgerust met 2 aparte bedden. Verder heeft de hut ramen, een kledingkast, een ladenkast en een bureau. De hut beschikt over een een eigen badkamer met toilet, wasbak en douche.

 • € 9911

 • Mini suite

  De mini Suite is onderverdeeld in een apart zitgedeelte en een apart slaapgedeelte. In het slaapgedeelte is een tweepersoonsbed, in het zitgedeelte een enkel bed of sofa. Verder heeft de suite ramen, een kledingkast, een ladenkast en een bureau. De suite beschikt over een een eigen badkamer met douche, wastafel en toilet.

 • € 11875