• TITEL
 • In de voetsporen van Franklin
 • DATUM
  Meer keuzes!

 • AANTAL DAGEN
 • 10 dagen
 • INSCHEPING
 • Edmonton - Resolute
 • ONTSCHEPING
 • Edmonton - Cambridge Bay


 • PRIJZEN VANAF
 • € 6.335

Alle reisprogramma’s zijn enkel bedoeld als indicatie. De programma’s kunnen variëren afhankelijk van de lokale ijs- en weersomstandigheden, de beschikbaarheid van landingsplaatsen en gelegenheden om lokale fauna te zien. Het definitieve reisprogramma zal vastgelegd worden door de Expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is cruciaal voor expeditiecruises.

Deze reis is zeer aantrekkelijk voor zowel natuurliefhebbers als liefhebbers van de dramatische geschiedenis van de ontdekkingsreizigers. We bevaren de wateren die de vroege ontdekkingsreizigers ook bevoeren op zoek naar de befaamde Northwest Passage. Daarnaast staat een bezoek aan één van de grootste zeevogelreservaten ter wereld op het programma en zullen we ongetwijfeld genieten van regelmatige waarnemingen van verschillende soorten robben en Beloega’s. De mythische Narwal komt hier ook voor en daarnaast hopen we natuurlijk op ontmoetingen met IJsberen. We hebben de afgelopen jaren enkele zeer goede plekken ontdekt, dus hebben zeer goede hoop dat dat wel gaat lukken.
De dagelijkse landingen bieden u volop de gelegenheid om onder begeleiding van onze experts aan land te gaan en te genieten van de bijzondere flora en fauna van het gebied, alsmede enkele overblijfselen van groot historisch belang. Al deze belevenissen vinden plaats in een setting van waanzinnige Arctische landschappen en indrukwekkende vergezichten van het hoog-Arctisch gebied van Canada.

Dag 1: Edmonton naar Resolute (Nunavut)
We vertrekken vandaag per speciale charter vanuit Edmonton naar Resolute, een afgelegen buitenpost boven de poolcirkel.  Dit stadje is genoemd naar het Britse schip de HMS Resolute, dat vast kwam te zitten en werd verlaten gedurende een zoektocht naar de expeditie van Sir John Franklin. Een weerstation en een start- en landingsbaan maakte Resolute een strategische voorpost tijdens de Koude Oorlog.
Na aankomst volgt een transfer naar het strand, waar het expeditieteam u opwacht en u voorbereidt op een zodiactocht naar de boot. Eenmaal aan boord heeft u de tijd om uw hut en het schip te leren kennen waarna een welkomstborrel zal volgen. In de vroege avond zullen we uit Resolute wegvaren.

Dag 2: Beechey Island
Beechey Island is een historisch belangrijke plaats. Hier bracht de noodlottige expeditie van Sir John Franklin in de winter van 1845 op 1846 haar laatste “comfortabele” winter door voordat ze verdwenen in de ijsmassa’s, wat het begin betekende van ongeveer dertig jaar aan zoektochten. 
Het mysterie over de afloop van deze expeditie, die twee schepen en 129 bemanningsleden telde, werd pas in 2014 gedeeltelijk opgehelderd toen de Canadezen wrakstukken van het schip, de Erebus, aantroffen in de Victoria Strait. One Ocean Expeditions speelde een cruciale rol bij de zoekacties door middel van het transport van onderwaterapparatuur alsmede wetenschappers, historici, onderzoekers en sponsoren aan boord van ons schip.
Een bezoek aan wal om de gedenktekens te zien op de afgelegen, door de elementen gevormde stranden biedt de bezoeker de tijd om zich in te leven in de moed en de volharding van de pioniers op het gebied van ontdekkingsreizen, die zich een weg moesten banen door dit barre en bevroren landschap.

Dag 3: Cape Charles Yorke en Elwin Inlet
We varen verder door het uitgestrekte Lancaster Sound. Lancaster Sound, dat Devon Island van Baffin Island scheidt, wordt ook wel de “wildsnelweg van de Arctic” genoemd. De wateren van de Atlantische Ocean en de Noordelijke IJszee alsmede de eilanden van de noordelijke archipel ontmoeten elkaar hier en vormen samen een bijzonder voedselrijk gebied waar zeer grote aantallen zeezoogdieren en vogels te vinden zijn. We naderen noordelijk Baffin Island waar we ontzag voor hebben het spectaculaire Arctische landschap dat zich ogenschijnlijk uitstrekt voor altijd.
We navigeren het schip in de nabijgelegen Elwin Inlet, een prachtig fjord dat vanwege z’n afgeschermde ligging ideaal is voor zodiactochten of wandelingen langs de kust. Cape Charles Yorke biedt ook waanzinnige wandelmogelijkheden. Ook vandaag hebben we weer goede kans op het zien van IJsberen.

Dag 4: Prince Leopold Island
Terwijl u slaapt zijn we de Prince Regent Inlet overgestoken en nu naderen we de steile kliffen van Prince Leopold Island. Dit is een zeer belangrijk vogelreservaat waar onder andere Kortbekzeekoeten, Zwarte Zeekoeten, Drieteenmeeuwen en Noordse Stormvogels broeden. Het zeeijs rondom Prince Leopold Island is een goede plaats voor Ringelrobben, en waar Ringelrobben te vinden zijn, zijn bijna altijd ook IJsberen.
In de buurt van Port Leopold is een historische site waar in 1848 de Engelse ontdekkingsreiziger James Clark Ross overwinterde tijdens zijn zoektocht naar de vermiste Franklin expeditie. Naast de historische aantrekkingskracht van Port Leopold, zijn de ondiepe grindbedden langs de kustlijn goed voor Beloega´s die in dit deel van het arctisch gebied ruien elke zomer.
zomer.

Dag 5: Fort Ross en Bellot Strait
We navigeren het schip verder de Prince regent outlet in en we naderen het oostelijke einde van de bellot Strait. Nadat we de voormalige bonthandelspost bij Fort Ross en enkele andere indrukwekkende historische plekken in de omgeving hebben verkend (samen goed voor zo’n duizend jaar aan Inuït-geschiedenis) gaan we proberen door de smalle Bellot Strait te navigeren. Het doel is om het kanaal bij laag water binnen te varen om te voorkomen dat we in de sterke stroming van het kanaal bij vloed terecht komen. Het gemixte water in deze nauwe zeestraat zorgt voor een overvloedig aanbod van voedsel voor zeezoogdieren en we hebben hier dus extra veel kans op mooie waarnemingen van Zadelrobben, Baardrobben en zelfs IJsberen. De vaardigheden van de kapitein van het schip worden maximaal op de proef gesteld tijdens deze opwindende dag Arctische navigatie.

Dag 6: Conningham Bay
Nadat we de Bellot Strait uit varen zetten we verder koers richting het zuiden en via de Franklin Strait komen we uit in Conningham Bay aan de kust van Prince of Wales Island, het hart van de Northwest Passage. Hier hopen we één van de meest bijzondere plekken van het Arctisch gebied te kunnen bezoeken. Het is namelijk een hotspot voor IJsberen, die hier speciaal naar toe komen om te jagen op Beloega’s in de ondiepe rotsige stukken van de baai tijdens laag water. Het is niet ongewoon om de kustlijn vol walviskarkassen aan te treffen, met daartussen enkele zeer gezonde en weldoorvoede IJsberen!

Dag 7 en 8: Victory Point, King William Island en omgeving
Wanneer we verder zuidwaarts varen begint het mysterie van de “verloren expeditie” van Sir John Franklin zich langzaam te ontrafelen. Voor de ontdekking van het schip de Erebus in september 2014 was er maar zeer weinig bekend over hoe Franklin de laatste maanden in het ijskoude Arctische ijs heeft doorgebracht. De vaartuigen, verlaten in het ijs van de Victoria Strait en teruggevonden dankzij de voortdurende inspanningen van Parks Canada’s archeologische team, brengen de geschiedenis weer tot leven. Op Victoria Point vertellen een verlaten reddingsboot, stukjes koper en ijzer, bestek, knopen en een skelet hier en daar het indrukwekkende verhaal van een wanhopige race naar het zuiden op zoek naar de redding die nooit kwam. We hopen dit Victoria Point te kunnen bezoeken en dan vlak langs de plek te varen waar het wrak van de HMS Erebus daadwerkelijk ligt. Iedereen zal de indrukwekkende geschiedenis hier zelf daadwerkelijk voelen. Je kunt je echter (gelukkig) alleen maar een vage voorstelling maken van de laatste wanhopige dagen van Franklin’s mannen tijdens opkomende winter, afnemende voorraden en een tanende gezondheid.

Dag 9: Royal Geographic Society Islands
Deze kleine onopvallende groep eilanden is van enorm historisch belang. In deze buurt werd het wrak van HMS Erebus in september 2014 gevonden. Om deze opmerkelijke vondst helemaal compleet te maken, werd het zusterschip - HMS Terror in de zomer van 2016 ook hier in de buurt ontdekt. ​​Het is ontroerend om exact de plek te zijn waar Franklin en zijn mannen hun schepen hebben achtergelaten wetende dat er geenkans op redding was.
We proberen te landen op de eilanden om onze benen te strekken op eilanden die mogelijk de vervloekte voetstappen van de mannen van Franklin hebben gevoeld.
Terugkomend op het schip ontmoeten we elkaar in de presentatieruimte en genieten we van een gedenkwaardige samenvatting van onze reis door onze expeditieleider. We vieren onze reis met een speciaal diner, bijgewoond door de kapitein van het schip die reflecteert op een prachtige expeditie.

Dag 10: Resolute naar Edmonton, Alberta
’s Ochtends gooien we het anker uit in Cambridge Bay - onze laatste bestemming. Met een laatste zodiactocht bereiken we de vaste wal en zeggen we onze medepassagiers en het expeditieteam gedag. Een chartervlucht brengt ons naar Edmonton, waar ons avontuur dan echt eindigt.

Inclusief
 • Alle maaltijden aan boord gedurende de reis, inclusief snacks, koffie en thee.

 • Huisfotograaf die beschikbaar is voor alle deelnemers

 • Sauna aan boord, zwembad, jacuzzi en fitnesscentrum met personal trainer en massage mogelijkheden (kosten van toepassing voor massage en spabehandelingen)

 • Reisvideo, foto's en USB om mee naar huis te nemen

 • Transfers naar het schip op de dag van inschepen en van het schip naar de luchthaven of hotel op de dag van ontschepen

 • Gebruik uitgebreide uitrusting met laarzen, jas, regenbroek, verrekijker, wandelstok en rugzak

 • De reis aan boord van het schip zoals aangegeven in de reisbeschrijving.

 • Alle zodiaccruises, excursies aan wal en groepsactiviteiten gedurende de reis.

 • Alle lezingen en presentaties aan boord gegeven door ervaren expeditieteam.

 • Kajakken

 • Diverse havengelden, landing fees en belastingen tijdens de reis aan boord.

 • Uitgebreide informatie materialen voor uw vertrek.


Exclusief
 • Arrangementen vóór en ná de expeditiecruise.

 • Aankomst- en vertrekbelastingen (indien van toepassing).

 • Verplichte chartervlucht

 • Vliegtickets (tenzij specifiek anders aangegeven).

 • Kosten visum en reisdocumenten (indien van toepassing).

 • Maaltijden aan wal.

 • Kajakken mogelijk tegen betaling

 • Reisverzekering (verplicht) en annuleringsverzekering (aanbevolen).

 • Kosten van persoonlijke aard, zoals kosten voor de bar, telecommunicatie en souvenirs.

 • Fooi aan het eind van de reis voor personeel aan boord (niet verplicht).

Hutten en prijzen


 • Driepersoonshut

  Deze hut is uitgerust met 2 patrijspoorten (waarvan er 1 openkan), 1 stapelbed en 1 laag (sofa)bed, wastafel, gedeelde douche & toilet, koffie-en theeapparaat, bureau & stoel, haardroger en voldoende bergruimte.
  Ook een badjas en het gratis gebruik van expeditiekleding (jas, broek, laarzen, verrekijker, wandelstok en waterproof rugzak) zijn inbegrepen.

 • € 6335

 • Tweepersoonshut - gedeelde badkamer

  Deze hut is uitgerust met 1 raam dat open kan, 2 aparte lage bedden waarvan 1 (sofa)bed, wastafel, gedeelde douche & toilet met de aangrenzende hut, koffie-en theeapparaat, bureau & stoel, haardroger en voldoende bergruimte.
  Ook een badjas en het gratis gebruik van expeditiekleding (jas, broek, laarzen, verrekijker, wandelstok en waterproof rugzak) zijn inbegrepen.

   

 • € 7228

 • Tweepersoonshut

  Deze ruime hut is uitgerust met 1 raam dat open kan, 2 aparte lage bedden, privé douche & toilet, koffie-en theeapparaat, bureau & stoel, privé field guide, haardroger en voldoende bergruimte.
  Ook een badjas en het gratis gebruik van expeditiekleding (jas, broek, laarzen, verrekijker, wandelstok en waterproof rugzak) zijn inbegrepen.

 • € 8567

 • Superior tweepersoonshut

  Deze grote hutten zijn uitgerust met 1 raam dat open kan, 2 aparte lage bedden, een loveseat bank, privé douche & toilet, koffie-en theeapparaat, bureau & stoel, privé field guide, privé collectie boeken met referentiemateriaal, haardroger en voldoende bergruimte. Vanuit deze hutten heeft u een mooie toegang tot de observatie dekken buiten en de brug van het schip.
  Ook een badjas en het gratis gebruik van expeditiekleding (jas, broek, laarzen, verrekijker, wandelstok en waterproof rugzak) zijn inbegrepen.

 • € 9549

 • Shackleton Suite

  Deze hutten zijn onderverdeeld in twee ruime kamers. In de eerste kamer kunt u heerlijk ontspannen, deze kamer is uitgerust met een sofa (ook te gebruiken als bed), grote tafel, bureau & stoel, privé field guide, privé collectie boeken met referentiemateriaal, voldoende bergruimte en een raam dat u kunt openen. De tweede kamer is de slaapkamer die is ingericht met een tweepersoonsbed met luxe bedlinnen en kussens, nachtlamp, privé badkamer, iPad voorzien van region specifieke materiaal, een mini stereo, een capsule coffee maker, goed gevulde mini bar, iPod alarm clock met audio.
  Ook een badjas en het gratis gebruik van expeditiekleding (jas, broek, laarzen, verrekijker, wandelstok en waterproof rugzak) inbegrepen. Bij aankomst treft u een heerlijk welkomstpakket met wijn, fruit en gezonde snacks.

 • € 10888

 • One Ocean Suite

  Deze hutten zijn onderverdeeld in twee zeer ruime kamers. In de eerste kamer kunt u heerlijk ontspannen, deze kamer is uitgerust met een sofa (ook te gebruiken als bed), grote tafel, bureau & stoel, privé field guide, privé collectie boeken met referentiemateriaal, voldoende bergruimte en niet te vergeten prachtig grote ramen die over de boeg (voorkant) schip uitkijken en die u kunt openen. De tweede kamer is de slaapkamer die is ingericht met een tweepersoonsbed met luxe bedlinnen en kussens, nachtlamp, privé badkamer met een bad en douche, iPad voorzien van region specifieke materiaal, een mini stereo, een capsule coffee maker, goed gevulde mini bar, iPod alarm clock met audio en diverse stoelen.
  Ook een badjas en het gratis gebruik van expeditiekleding (jas, broek, laarzen, verrekijker, wandelstok en waterproof rugzak) inbegrepen. Bij aankomst treft u een heerlijk welkomstpakket met wijn, fruit en gezonde snacks.

 • € 12406