• TITEL
 • Antarctica, van de gebaande paden af
 • DATUM

 • AANTAL DAGEN
 • 13 dagen
 • INSCHEPING
 • Ushuaia
 • ONTSCHEPING
 • Ushuaia


 • PRIJZEN VANAF
 • € 9.113

Alle reisprogramma’s zijn enkel bedoeld als indicatie. De programma’s kunnen variëren afhankelijk van de lokale ijs- en weersomstandigheden, de beschikbaarheid van landingsplaatsen en gelegenheden om lokale fauna te zien. Het definitieve reisprogramma zal vastgelegd worden door de Expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is cruciaal voor expeditiecruises.

Het comfortabele en zeer goed toegeruste schip Akademik Ioffe wordt wel eens de mobiele wildernislodge genoemd, en dient als basis voor deze prachtige dertien-daagse expeditie. We steken de Drake Passage over en hopen vervolgens op een landing op de South Shetlandeilanden waarna we doorvaren richting het Antarctisch schiereiland. Wees voorbereid om overdonderd te worden, want zelfs ervaren stafleden aan boord zijn, ondanks de vele bezoeken die ze al achter de rug hebben, steeds weer diep onder de indruk van de ongerepte schoonheid van Antarctica.

De overvloed aan leven is werkelijk ongehoord met vijf soorten zeehonden, enorme pinguïnkolonies (Gentoo-, Adélie- en Chinstrappenguins), en een breed scala aan zeevogels, van albatrossen tot jagers. U zult deze wildernis van dichtbij gaan beleven, zowel vanaf land als vanaf het water.

Onze reis gaat ons door het zuidelijk deel van het Lemaire Channel naar de noordpunt van het Antarctisch schiereiland brengen, of andersom als de ijscondities ons daartoe dwingen. Ons doel is om in de Antarctische wateren terecht te komen om daar allerhande buitenactiviteiten te ontplooien. Voor hen die bekend zijn met onze traditionele kajaktochten is er nu de mogelijkheid om deel te nemen aan een nachtkajaktocht in combinatie met kamperen, een werkelijk onvergetelijke ervaring. Mocht u wel willen kamperen maar niet zo van het varen in kleine bootjes zijn, dan is er nog steeds de mogelijkheid om te slapen in het waanzinnige poollandschap op één van de andere dagen. Wanneer we goede omstandigheden hebben en dus op de perfecte locaties terecht kunnen komen is een nacht op Antarctica iets om de rest van uw leven te koesteren.

Er zijn talloze plaatsen op het schiereiland en de aangrenzende eilanden die geschikt zijn voor skitochten. Onze zeer ervaren gidsen nemen u mee naar de meest oogverblindende en afgelegen stukken wildernis van Antarctica en zullen zorgen voor een prachtige en uiteraard veilige afdaling. We bieden daarnaast ook tochten per sneeuwschoenen alsmede al onze traditionele activiteiten  aan (wandelen, hiken, zodiaccruises enzovoort). We hebben inmiddels jarenlange ervaring in het gebied en hebben zodoende enkele favoriete locaties op het oog waar zo goed als alle activiteiten perfect gedaan kunnen worden en het uitzicht ook nog eens geweldig is. Onthoud dat het altijd aan uzelf is of u het houdt bij een rustige wandeling op de vlakke kust of dat u uw eigen grenzen gaat opzoeken tijdens een bergachtige langeafstandstocht; laat het ons gewoon weten. Voor landschapsfotografen hebben we speciale gidsen in ons team die u tijdens (zeer vroege) excursies meenemen naar de mooiste plekken met de beste lichtomstandigheden voor een buitengewoon en gedroomd resultaat.

We hopen altijd de goede weersomstandigheden te kunnen combineren met alle activiteiten op de door ons geselecteerde locaties, in combinatie met voorlichting over en bewustwording van dit unieke en kwetsbare ecosysteem.

Zeekajakken, nachtkajakken met kamperen en skitochten kunnen vooraf en tegen een meerprijs worden geboekt. De overige activiteiten zijn inbegrepen en materialen zijn beschikbaar voor algemeen gebruik.

Dag 1: Ushuaia
Vandaag is de eerste dag van ons grote avontuur. We gaan in Ushuaia, ’s werelds meest zuidelijke stad, aan boord van de Akademik Ioffe, waarna u uw “thuis” voor de komende 13 dagen kunt leren kennen. Aan het begin van de avond varen we uit en laten we de stad achter ons door het Beaglekanaal.

Dag 2 en 3: Drake Passage
Wanneer we de Drake Passage oversteken is de opwinding op het schip voelbaar; we naderen het witte continent! U kunt genieten van de ontspannen sfeer op het schip en deelnemen aan lezingen en presentaties aan boord, die ons optimaal voorbereiden op wat ons de komende dagen te wachten staat. De presentaties gaan over natuur en dieren op Antarctica, maar ook over de geschiedenis en veiligheid. Na de eerste dag gaan we de Antarctische convergentiezone over, waarna de temperatuur aanzienlijk daalt vanwege de koude zeestromingen waarin we ons nu bevinden. Op onze tocht zuidwaarts zult u vele spectaculaire dingen zien, zoals de eerste ijsbergen, grote aantallen zeevogels en walvissen, die hun aanwezigheid vaak verraden door de “blows” die uit het water omhoog komen.

Dag 4-10: Antarctisch schiereiland
Wanneer we ons eenmaal in Antarctische wateren bevinden gaan we zo veel mogelijk tijd vullen met de verschillende activiteiten de we hebben gepland om zo optimaal mogelijk te profiteren van de tijd die ons gegund is op deze unieke plek. Geplande excursies kunnen plaatsvinden in Neko Harbour, Wilhelmina Bay en het zuidelijker gelegen Petermann Island, waar we Weddell-, Crabeater- en Elephant Seals alsmede jagers en andere zeevogels kunnen observeren te midden en nabij de enorme Adéliepenguinkolonies.

Naast deze gevarieerde landingsplekken en prachtige baaien om door heen te varen zitten we middenin de verschillende excursieprogramma’s: fotografie, hiking, tochten op sneeuwschoenen, zeekajakken en skiprogramma’s. Het weer is altijd de leidraad voor wat we doen en niet doen, maar we zullen altijd proberen alle mogelijkheden te benutten om de programma’s volgens planning uit te voeren. Ons expeditieteam is flexibel en altijd in staat om het perfecte dagprogramma bij de gegeven omstandigheden op te stellen.

Door gebruik te maken van de sporen die getrokken zijn door onze skigroepen kunnen we de heuvels makkelijker beklimmen en hebben we de krijgen prachtige uitzichten voorgeschoteld. Voor degene die geen bezwaar heeft tegen vroeg opstaan zijn er excursies die om 4.00 uur vertrekken; de ervaring een wandeling in alle vroegte en bij het eerste licht is er één om te koesteren. Onze wandelingen per sneeuwschoenen zijn beschikbaar voor mensen die in de verse en onaangeroerde sneeuw een tocht willen maken, en sommige routes waar verse, zachte sneeuw ligt zijn zelfs uitsluitend per sneeuwschoenen te bewandelen.

Wanneer we daadwerkelijk op het schiereiland zijn gaan we beginnen met onze kajak-kampeeroptie. Eerst worden de kajaks ingepakt met allen benodigdheden voor de nacht, waarna we het schip verlaten en naar de uitgekozen locatie peddelen voor twee nachten kamperen. Wanneer we aan land zijn maken we doorgaans eerst twee tot drie uur vrij om onze benen te strekken en de locatie te ontdekken. Soms is het mogelijk een heuvel te beklimmen om daarna te kunnen genieten van een 360 graden panorama vol massieve ijsbergen. Daarna gaan we op zoek naar een geschikte locatie om de nacht door te brengen en zetten we vervolgens de tenten op voor dit fantastische avontuur.

Hoe het precies zal gaan verlopen is, zoals altijd in Antarctica, afhankelijk van de weers- en ijscondities en het lawinegevaar. We laten ons daarbij leiden door onze ervaring en de voorspellingen, wat er vrijwel altijd toe leidt dat we op de juiste momenten op de juiste plekken zijn voor de geplande activiteiten.

Dag 11-12: Drake Passage
Wanneer we het magische Antarctica achter ons hebben gelaten en we noordwaarts varen passeren we wederom de Drake Passage en de Antarctische convergentiezone, waarna we Kaap Hoorn rondgaan. We kunnen gezamenlijk terugkijken op prachtige ervaringen en er zullen ongetwijfeld vele verhalen, herinneringen en foto’s worden uitgewisseld. Deze vaartijd is geschikt om uw nieuw verworven fotografievaardigheden uit te proberen of nog enkele presentaties van onze crew bij te wonen. Wanneer we het Beaglekanaal weer binnen varen genieten we van een afscheidsdiner waarbij ook de kapitein zal aanschuiven.

Dag 13: Ushuaia
Vroeg in de ochtend zullen we weer in Ushuaia aanmeren. Het is tijd om afscheid te nemen van uw medepassagiers en het expeditieteam. U krijgt een transfer naar uw hotel of naar het vliegveld wanneer u meteen doorvliegt naar Buenos Aires.

Inclusief
 • Alle maaltijden aan boord gedurende de reis, inclusief snacks, koffie en thee.

 • Huisfotograaf die beschikbaar is voor alle deelnemers

 • Sauna aan boord, zwembad, jacuzzi en fitnesscentrum met personal trainer en massage mogelijkheden (kosten van toepassing voor massage en spabehandelingen)

 • Reisvideo, foto's en USB om mee naar huis te nemen

 • Transfers naar het schip op de dag van inschepen en van het schip naar de luchthaven of hotel op de dag van ontschepen

 • Gebruik uitgebreide uitrusting met laarzen, jas, regenbroek, verrekijker, wandelstok en rugzak

 • Wijn, bier en frisdrank tijdens lunch en diner.

 • Gebruik van rubber laarzen

 • Transfers en bagageafhandeling tussen de luchthaven, hotels en het schip voor de passagiers op de groepsvluchten van en naar Longyearbyen.

 • De reis aan boord van het schip zoals aangegeven in de reisbeschrijving.

 • Alle zodiaccruises, excursies aan wal en groepsactiviteiten gedurende de reis.

 • Alle lezingen en presentaties aan boord gegeven door ervaren expeditieteam.

 • Sneeuwschoenwandelen.

 • Kamperen onder de Antarctische hemel

 • Foto workshop

 • Diverse havengelden, landing fees en belastingen tijdens de reis aan boord.

 • Uitgebreide informatie materialen voor uw vertrek.


Exclusief
 • Arrangementen vóór en ná de expeditiecruise.

 • Aankomst- en vertrekbelastingen (indien van toepassing).

 • Backcountry Ski Touring mogelijk tegen betaling

 • Vliegtickets (tenzij specifiek anders aangegeven).

 • Kosten visum en reisdocumenten (indien van toepassing).

 • Maaltijden aan wal.

 • Kajakken mogelijk tegen betaling

 • Reisverzekering (verplicht) en annuleringsverzekering (aanbevolen).

 • Kosten van persoonlijke aard, zoals kosten voor de bar, telecommunicatie en souvenirs.

 • Fooi aan het eind van de reis voor personeel aan boord (niet verplicht).

Hutten en prijzen


 • Driepersoonshut

  Deze hut is uitgerust met 2 patrijspoorten (waarvan er 1 openkan), 1 stapelbed en 1 laag (sofa)bed, wastafel, gedeelde douche & toilet, koffie-en theeapparaat, bureau & stoel, haardroger en voldoende bergruimte.
  Ook een badjas en het gratis gebruik van expeditiekleding (jas, broek, laarzen, verrekijker, wandelstok en waterproof rugzak) zijn inbegrepen.

 • € 9113

 • Tweepersoonshut - gedeelde badkamer

  Deze hut is uitgerust met 1 raam dat open kan, 2 aparte lage bedden waarvan 1 (sofa)bed, wastafel, gedeelde douche & toilet met de aangrenzende hut, koffie-en theeapparaat, bureau & stoel, haardroger en voldoende bergruimte.
  Ook een badjas en het gratis gebruik van expeditiekleding (jas, broek, laarzen, verrekijker, wandelstok en waterproof rugzak) zijn inbegrepen.

   

 • € 11466

 • Tweepersoonshut

  Deze ruime hut is uitgerust met 1 raam dat open kan, 2 aparte lage bedden, privé douche & toilet, koffie-en theeapparaat, bureau & stoel, privé field guide, haardroger en voldoende bergruimte.
  Ook een badjas en het gratis gebruik van expeditiekleding (jas, broek, laarzen, verrekijker, wandelstok en waterproof rugzak) zijn inbegrepen.

 • € 12544

 • Superior tweepersoonshut

  Deze grote hutten zijn uitgerust met 1 raam dat open kan, 2 aparte lage bedden, een loveseat bank, privé douche & toilet, koffie-en theeapparaat, bureau & stoel, privé field guide, privé collectie boeken met referentiemateriaal, haardroger en voldoende bergruimte. Vanuit deze hutten heeft u een mooie toegang tot de observatie dekken buiten en de brug van het schip.
  Ook een badjas en het gratis gebruik van expeditiekleding (jas, broek, laarzen, verrekijker, wandelstok en waterproof rugzak) zijn inbegrepen.

 • € 13426

 • Shackleton Suite

  Deze hutten zijn onderverdeeld in twee ruime kamers. In de eerste kamer kunt u heerlijk ontspannen, deze kamer is uitgerust met een sofa (ook te gebruiken als bed), grote tafel, bureau & stoel, privé field guide, privé collectie boeken met referentiemateriaal, voldoende bergruimte en een raam dat u kunt openen. De tweede kamer is de slaapkamer die is ingericht met een tweepersoonsbed met luxe bedlinnen en kussens, nachtlamp, privé badkamer, iPad voorzien van region specifieke materiaal, een mini stereo, een capsule coffee maker, goed gevulde mini bar, iPod alarm clock met audio.
  Ook een badjas en het gratis gebruik van expeditiekleding (jas, broek, laarzen, verrekijker, wandelstok en waterproof rugzak) inbegrepen. Bij aankomst treft u een heerlijk welkomstpakket met wijn, fruit en gezonde snacks.

 • € 15191

 • One Ocean Suite

  Deze hutten zijn onderverdeeld in twee zeer ruime kamers. In de eerste kamer kunt u heerlijk ontspannen, deze kamer is uitgerust met een sofa (ook te gebruiken als bed), grote tafel, bureau & stoel, privé field guide, privé collectie boeken met referentiemateriaal, voldoende bergruimte en niet te vergeten prachtig grote ramen die over de boeg (voorkant) schip uitkijken en die u kunt openen. De tweede kamer is de slaapkamer die is ingericht met een tweepersoonsbed met luxe bedlinnen en kussens, nachtlamp, privé badkamer met een bad en douche, iPad voorzien van region specifieke materiaal, een mini stereo, een capsule coffee maker, goed gevulde mini bar, iPod alarm clock met audio en diverse stoelen.
  Ook een badjas en het gratis gebruik van expeditiekleding (jas, broek, laarzen, verrekijker, wandelstok en waterproof rugzak) inbegrepen. Bij aankomst treft u een heerlijk welkomstpakket met wijn, fruit en gezonde snacks.

 • € 17054