• TITEL
 • Het ontwaken van Antarctica
 • DATUM
  Meer keuzes!

 • AANTAL DAGEN
 • 23 dagen
 • INSCHEPING
 • Buenos Aires
 • ONTSCHEPING
 • Ushuaia


 • PRIJZEN VANAF
 • € 11.495

Vroegboekkorting van 10% (Driepersoons, Maindeck en Classic suite) of 15% ((Superior, deluxe, Premium en suite van de eigenaar) bij boeking voor 30 juni 2021

 

We beginnen deze buitengewone expeditie in Buenos Aires, het parijs van Zuid-Amerika. Eerst bezoeken we de Falklandeilanden, een kale, ruige en prachtige archipel waar enorme aantallen pinguïns en albatrossen zij aan zij broeden. We varen vervolgens door legendarische wateren waar vele zeezoogdieren leven die zich vaak prachtig zullen laten bewonderen.

Op South Georgia zult u perplext zijn van de schoonheid van het ongerepte landschap. We ontdekken paradijselijke eiland met z’n statige Koningspinguïns, krijsende Fur Seals, ravottende Zeeolifanten en een waanzinnig scala aan zeevogels.

Maar ook het antarctisch schiereiland zelf ontbreekt niet. We verkennen Antarctica voor 5 dagen. We eindigen tenslotte in Ushuaia in het prachtige Vuurland, ook wel de poort naar Antarctica genoemd.

 

Dag 1: Buenos Aires, Argentinië
Welkom in Buenos Aires, de hoofdstad van Argentinie en het vertrekpunt van onze expeditie. De naam van de stad betekent letterlijk vertaald "goede winden" en wordt ook wel het Parijs van Zuid-Amerika genoemd. De stad is een bruisende mix van tradities, talen en verschillende culturen.

Wanneer u aankomt op de luchthaven verzorgen we de transfer naar uw hotel dat door ons is geboekt en inclusief is bij deze reis. Tijdens de rest van de dag bent u vrij om op eigen gelegenheid de stad te verkennen.

 

Dag 2: Inscheping in Buenos Aires
’s Middags volgt de groepstransfer naar de pier en heten we u vervolgens welkom aan boord van ons luxueuze expeditieschip Sea Spirit. U kunt op uw gemak het schip en uw hut, uw tijdelijke thuis voor de komende weken, verkennen. U voelt de spanning bij een ieder aan boord; het grote avontuur naar een ware wildernis vol leven staat nu echt op het punt van beginnen!

Dag 3-5: Zuidelijke Atlantische Oceaan
We zetten koers naar door de Zuidelijke Oceaan richting Falklands. Als we naar het zuiden varen wordt de zeebries koeler en zien we meer vogels. We zullen veelvuldig op de buitendekken te vinden zijn om te speuren naar dolfijnen en walvissen. Daarnaast zullen de dagen gevuld worden met presentaties en workshops door ons ervaren expeditieteam, en er is uiteraard een breed scala aan faciliteiten aan boord waarvan u gebruik kunt maken. De presentaties door de biologen en geschedkundigen aan boord bereiden ons voor op ons bezoek aan de Falklands. De stabilisatoren waarover het schip beschikt zullen er voor zorgen dat u ook tijdens wat ruigere omstandigheden een comfortabele reis zult hebben

Dag 5: Falklandeilanden
De afgelegen en dunbevolkte Falklandeilanden zijn een waar paradijs voor vogelaars. We plannen enkele bezoeken aan een paar geïsoleerde, buitenste eilanden waar zich  enorme kolonies van pinguïns en albatrossen bevinden die ook nog eens goed bereikbaar zijn. Daarnaast zijn de eilanden ook een fantastische plek om zeezoogdieren te bekijken. Op de zandstranden liggen zowel Fur Seals als Zeeolifanten terwijl in de wateren rondom de eilanden verschillende soorten dolfijnen en walvissen voorkomen.

Dag 6-7: Falklandeilanden
Onze verkenning van de Falklands bestaat uit een het bezoeken van deze de afgelegen eilanden. Deze mooie eilanden zijn toevluchtsoorden voor wilde dieren. Grote kolonies zeevogels, gelegen op winderige kliffen met uitzicht op azuurblauwe zeeën, zijn gemakkelijk bereikbaar door over weelderige weiden te wandelen. Op dit moment zijn de Wenkbrauwalbatrossen teruggekeerd naar de eilanden en beginnen ze net hun eieren te leggen tussen de pollen, terwijl de pittige Rockhopper pinguïns op door de branding gehavende kliffen springen om hun nesten in de buurt te bouwen.

Op zandstranden beneden beginnen ook Gentoo pinguïns hun eieren te leggen terwijl Koningspinguïnkuikens van alle leeftijden toekijken. Ze worden vergezeld door vrouwelijke zeeolifanten die hun pasgeboren pups zogen. Net buiten de kust kunt u Peale's dolfijnen en zelfs Orka's langs de kusten zien patrouilleren. Een breed scala aan landvogels, waaronder het endemische Cobb's winterkoninkje en de nieuwsgierige gestreepte caracara, dragen bij aan een overvloed aan dieren in het wild die natuurliefhebbers sprakeloos zullen maken.

Op deze dagen proberen we ook aan te leggen aan de kade van Stanley, de historische hoofdstad van de Falklandeilanden. Attracties op aangename loopafstand langs de boulevard zijn onder meer het Falkland Islands Museum, het huis van de gouverneur, diverse oorlogsmonumenten, cadeauwinkels van goede kwaliteit en charmante pubs. Christ Church Cathedral heeft een indrukwekkende boog van walvisbeenderen en dramatische uitzichten op scheepswrakken in de haven.

We zijn ook van plan een excursie aan te bieden naar Gypsy Cove, een nationaal natuurreservaat waar witte zandstranden worden bezocht door talrijke vogelsoorten, waaronder de endemische Flightless Steamer Duck. Dit is ook de plek waar we Magelhaenpinguïns kunnen zien, die net begonnen zijn met het leggen van hun eieren in holen aan de kust.

Dag 8-9: Zuidelijke Oceaan
Vanaf de Falklandeilanden varen we oostwaarts richting South Georgia en passeren daarbij de afgelegen en met zeevogels bedekte rotspunten die bekend staan onder de naam Shag Rocks. We varen ook de Antarctische convergentiezone over, de biologische grens van de Zuidelijke Oceaan. Lezingen, informatiebijeenkomsten en zogenaamde bio-security procedures houden ons bezig tot en bereiden ons voor op het bezoek aan South Georgia.

Dag 10-13: South Georgia
Omdat dit een expeditiecruise in de ware zin van het woord is, zijn we altijd sterk afhankelijk van weersomstandigheden. De route die we zullen volgen is dan ook niet in beton gegoten. Dagelijks bepaalt de expeditieleider is nauwe samenspraak met de kapitein en de bemanning hoe de route zal zijn en welke landingsplekken we zullen aandoen. Natuurlijk wordt er alles aan gedaan om u binnen de mogelijkheden de allerbeste ervaringen voor te schotelen.

South Georgia is een waanzinnig mooie wildernis en een waar paradijs voor sub-Antarctisch leven.  Er leven op en rond het eiland naar verluidt zo’n 100 miljoen zeevogels, waaronder verschillende soorten albatrossen, pinguïns, prions, stormvogels en sterns. Op stranden zoals die van Salisbury Plain en Saint Andrews Bay vechten 100.000 Zeeolifanten en drie miljoen Fur Seals om een vrij plekje tussen de ontelbare pinguïns, waaronder de statige Koningspinguïn en de vrolijke Macaronipinguïns. Vanwege het succesvolle rattenbestrijdingsprogramma, dat enkele jaren geleden is afgerond, kunnen de populaties van de verschillende vogels zich nu beter dan ooit handhaven en is de natuurbeleving nog authentieker geworden.

De zeer voedselrijke wateren rondom South Georgia zijn zeer goed om mooie aantallen walvissen te zien. Het voormalige walvisvaardersstation Grytviken biedt nu plaats aan het prachtige South Georgia Museum. Hier bevindt zich ook het graf van Ernest Shackleton, de legendarische poolreiziger.

Onze dagen op South Georgia zullen gevuld zijn met onvergetelijke excursies, overvloedige maaltijden, presentaties door de experts aan boord en een ontelbare geweldige landschappen en uitzichten. Onze camera's zullen overuren maken en ook onze emoties zullen een hoop te verwerken krijgen!

Dag 14-15: Scotia Sea
Na onze prachtige dagen op en rond South Georgia zetten we de reis voort in zuidwestelijke richting naar Antarctica. Zeevogels als de majestueuze Reuzenalbatros zijn vrij algemeen in deze wateren, net als Bultruggen en Gewone Vinvissen. Turen over zee vanaf onze panoramische buitendekken of balkons kan dan ook mooie beloningen opleveren!

Dag 16-20: South Shetland Islands en het Antacrtisch schiereiland
De komende vijf dagen gaan we naar het gebied van het Antarctisch Schiereiland. Deze regio heeft enkele van 's werelds meest indrukwekkende landschappen en de beste manier om dieren in het wild te zien is op Antarctica. Beschutte baaien en kanalen glinsteren van ijs en weerspiegelen torenhoge bergtoppen bedekt met permanente sneeuw en immense gletsjers. IJsbergen van elke omvang en beschrijving maken een beeld van onvergelijkbare schoonheid compleet. In wateren die rijk zijn aan krill leven enorme aantallen zeezoogdieren en zeevogels. Het hele gebied leeft van pinguïns die op zee foerageren en op speciale plaatsen op het land grote kolonies vormen.
De South Shetland-eilanden zijn de meest noordelijke eilanden van Antarctica en met name dit gebied zullen we verkennen. Deze waanzinnig mooie eilandenketen bevat veel landingsplaatsen met historische betekenis en een overvloed aan dieren in het wild. Onder hen is Elephant Island, waar mannen van Shackleton's Endurance-expeditie de winter van 1916 doorbrachten. We gaan verder westwaarts naar King George Island, de thuisbasis van talloze Antarctische onderzoeksbases van verschillende nationaliteiten, sommige met cadeauwinkels en postkantoren.
Als het weer en het ijs het toelaten, hopen we ook het uiterst pittoreske Gerlache Strait-gebied van het Antarctische schiereiland te bezoeken, een ongerepte wildernis met spectaculaire witte landschappen, kolossale ijsbergen, vriendelijke zeezoogdieren en bruisende pinguïnkolonies. Hier hebben we de kans om te landen en daadwerkelijk voet aan land te zetten op het continent Antarctica.
Overal in dit gebied komen we ezels-, kinband- en Adélie-pinguïns tegen, die soms naast elkaar nestelen. In deze tijd van het seizoen zijn alle drie de soorten bezig met baltsen en paren. Dit is een goed moment om het belang van kiezelstenen in de pinguïncultuur te observeren. Kiezelstenen zijn namelijk een geliefd nestmateriaal dat van rivalen moet worden gestolen om vervolgens aan partners te worden gegeven. In deze tijd van het jaar bieden de zeer hoge concentraties zee-ijs veel mogelijkheden voor zeehonden en pinguïns om samen te komen op ijsschotsen, een situatie die weer Orka's aantrekt. Fotografen zullen het ongerepte uiterlijk van verse, ongestoorde sneeuw over het landschap waarderen in deze vroege zomermaand.
Antarctica is een echte wildernis met onvoorspelbaar weer en steeds veranderende ijsomstandigheden, die onze route en verkenningsmogelijkheden zullen bepalen. Met meer dan 17 uur daglicht per dag, grijpen we elke kans aan om de dieren en geweldige landschappen van Antarctica te ervaren via Zodiac cruises en excursies aan wal.

Dag 21 - 22: Drake passage
Het is nu tijd om noordwaarts over de Drake Passage naar Zuid-Amerika te varen, maar het avontuur is nog niet helemaal voorbij. Zeevogels zijn onze constante metgezellen en er is altijd de mogelijkheid om walvissen tegen te komen in deze wilde wateren. Dit is ook het moment voor festiviteiten zoals de Captain’s Farewell Cocktail en de end-of-voyage slideshow. Als we het kalme Beaglekanaal binnengaan, genieten we van een laatste nacht soepel zeilen richting Ushuaia.

Dag 23: Ontscheping in Ushuaia
Na het ontbijt neemt u afscheid van de medereizigers en het expeditieteam in deze zuidelijkste stad ter wereld en volgt de groepstransfer naar óf het vliegveld óf het centrum. Mocht u nog wat dagen willen blijven, neem dan gerust contact met ons op. Wij kennen de stad zeer goed en kunnen u meer dan genoeg ideeën aan de hand doen voor excursies of uitstapjes in en rond de stad.

Inclusief
 • Alle maaltijden aan boord gedurende de reis, inclusief snacks, koffie en thee.

 • Gebruik van rubber laarzen

 • De reis aan boord van het schip zoals aangegeven in de reisbeschrijving.

 • Alle zodiaccruises, excursies aan wal en groepsactiviteiten gedurende de reis.

 • Alle lezingen en presentaties aan boord gegeven door ervaren expeditieteam.

 • Expeditiejas met logo om te houden

 • Diverse havengelden, landing fees en belastingen tijdens de reis aan boord.

 • Uitgebreide informatie materialen voor uw vertrek.


Exclusief
 • Vliegtickets (tenzij specifiek anders aangegeven).

 • Kosten visum en reisdocumenten (indien van toepassing).

 • Maaltijden aan wal.

 • Kajakken mogelijk tegen betaling

 • Reisverzekering (verplicht) en annuleringsverzekering (aanbevolen).

 • Kosten van persoonlijke aard, zoals kosten voor de bar, telecommunicatie en souvenirs.

 • Fooi aan het eind van de reis voor personeel aan boord (niet verplicht).

Hutten en prijzen


 • Driepersoonshut

  De driepersoonshutten zijn uitgerust met twee aparte bedden en een comfortabele slaapbank. De hutten bevinden zich op het Oceanus dek en hebben een raam, twee kledingkasten en een eigen badkamer. Voorzieningen omvatten: kluisje op de kamer, koelkast, satelliettelefoon, tv / dvd, individuele temperatuurregeling en een haardroger. De oppervlakte is gemiddeld 21 m2.

 • € 11495

 • Main Deck Suite

  Deze hutten zijn uitgerust met twee éénpersoonsbedden of één groot tweepersoonsbed. De hutten bevinden zich op het Main dek en hebben minimaal twee patrijspoorten. Voorzieningen zijn onder andere: een eigen badkamer, een kluisje op de kamer, een koelkast, satelliettelefonie, tv / dvd, individuele-temperatuurregeling en een haardroger. De oppervlakte is gemiddeld 23m2.

 • € 15895

 • Classic Suite

  Deze hutten zijn uitgerust met twee éénpersoonsbedden of één groot tweepersoonsbed. De hutten bevinden zich op het Oceanius dek en hebben een raam, twee kledingkasten. Voorzieningen zijn onder andere: een eigen badkamer, een kluisje op de kamer, een koelkast, satelliettelefonie, individuele tv / dvd, individuele temperatuurregeling en een haardroger. De oppervlakte is gemiddeld 21m2.

 • € 16895

 • Superior suite

  Superior Suites bevinden zich op het Club dek. Deze hutten zijn voorzien van twee aparte bedden of één groot tweepersoonsbed. Het raam biedt uitzicht op een buitengang van het Club Dek. Voorzieningen zijn onder andere: eigen badkamer, inloopkast of kledingkast, kluisje op de kamer, koelkast, satelliet-telefoon toegang, TV / DVD, individuele temperatuurregeling, haardroger. De oppervlakte is gemiddeld 20m2.

 • € 17295

 • Deluxe suite

  De ruime Deluxe Suites met balkon bevinden zich op het Sports dek. Kies uit twee aparte bedden of één groot tweepersoonsbed. Een glazen schuifdeur leidt naar een eigen balkon. Deze suites hebben een inloopkast of een kledingkast. Voorzieningen zijn onder andere een eigen badkamer, een kluisje op de kamer, een koelkast, satelliet-telefoon, tv / dvd, individuele temperatuurregeling en een föhn. De oppervlakte is gemiddeld 24m2.

 • € 19395

 • Premium Suite

  De royale Premium Suites bevinden zich op het Sun dek. De hutten zijn uitgerust met twee aparte bedden of één groot tweepersoonsbed. De hutten hebben toegang tot het eigen balkon door een glazen schuifdeur. Voorzieningen zijn onder andere: een eigen badkamer, een loungeruimte, een kluisje op de kamer, een koelkast, satelliettelefonie, tv / dvd, individuele temperatuurregeling en een haardroger. De oppervlakte is gemiddeld een royale 30 m2.

 • € 21195

 • Suite van de eigenaar

  Deze elegante suite is gelegen op het Sun dek. De suite is ontworpen om mensen te kunnen ontvangen en heeft een aparte woonkamer met een spel-en gezelschapsgedeelte. Een BOSE-stereosysteem biedt achtergrondmuziek of u kunt video's kijken op de HD-plasma-tv. Glazen schuifdeuren leiden naar uw eigen terras. Uw badkamer is uitgerust met een bubbelbad (jetted bathtub). Een slaapbank is geschikt voor een eventuele derde persoon. De oppervlakte is 43 m2.

 • € 27195