• TITEL
 • Franz Josef Land en Spitsbergen
 • DATUM
  Meer keuzes!

 • AANTAL DAGEN
 • 14 dagen
 • INSCHEPING
 • Longyearbyen
 • ONTSCHEPING
 • Longyearbyen


 • PRIJZEN VANAF
 • € 9.295

Valentijns aanbieding: 14% korting bij boeking voor 22 februari 2021

 

Deze buitengewone expeditie naar Franz Josef Land is even uniek en authentiek als de bestemming zelf. We starten in Longyearbyen op Spitsbergen en steken vervolgens de  Barentszzee (ijzig maar vol leven!) over op weg naar het Russisch hoog-Arctisch gebied. Eenmaal aangekomen in Franz Josef Land ontdekken we ongeëvenaarde landschappen, dieren en geschiedenis in een van de wildste en meest afgelegen gebieden ter wereld!

Wanneer we terug zijn op Spitsbergen hebben we nog volop de gelegenheid om de prachtige fjorden en eilanden aan de noordwestkant te bewonderen. We gaan ons hier natuurlijk vergapen aan de enorme rijkdom aan leven in een van de meest indrukwekkende poollandschappen denkbaar.

Dag 1: Longyearbyen
Welkom in Longyearbyen, de administratieve hoofdstad van de archipel en het beginpunt van onze expeditie. Op de luchthaven Longyearbyen wordt u begroet door ons personeel en overgebracht naar een kwaliteitshotel, dat door ons is verzorgd en is inbegrepen in de prijs van uw reis. Hierna bent u vrij om het charmante, bewandelbare stadscentrum te verkennen.

 

We raden u aan om uw ontdekking van de Hoge Noordpool te beginnen in het uitstekende Svalbard Museum, waar u ook moeilijk te vinden poolboeken en kaarten kunt kopen. Daarna kunt u genieten van een uitstekend diner in een van de vele heerlijke restaurants van Longyearbyen. Als u om middernacht nog wakker bent, zult u merken dat de zon niet onder is gegaan. In feite zal de zon niet ondergaan gedurende onze hele tijd in Svalbard en Franz Josef Land.

Dag 2: Inscheping in Longyearbyen
Na het ontbijt in uw hotel kunt u 's ochtends genieten van Longyearbyen. Geniet van het uitzicht op ijzige fjorden en met gletsjers bedekte bergen rondom deze historische mijnstad. Profiteer van het winkelen voor souvenirs of wat last-minute benodigdheden, zoals uitrusting voor koud weer. Onthoud hierbij wel dat u binnenkort uw eigen parka (om te houden) zult ontvangen en waterdichte laarzen om aan boord van het schip te lenen. Voor de lunch biedt Longyearbyen snelle en gemakkelijke maaltijdopties, waaronder de meest noordelijke pizza's en kebabs ter wereld.

In de namiddag wordt u naar de pier gebracht waar we u hartelijk verwelkomen aan boord van het luxe expeditieschip M / V Sea Spirit. Neem plaats in uw ruime suite en verken het schip dat uw comfortabele thuis zal zijn tijdens het buitengewone avontuur dat komen gaat. Eenmaal onderweg begint een volledig evenementenprogramma met informatieve briefings en lezingen over het gebied door het deskundige expeditieteam. Na de eerste van vele heerlijke diners aan boord, stapt u het open dek op om het prachtige landschap te bewonderen in eindeloos avondlicht terwijl we door de natuurrijke wateren van Isfjorden varen, een van de grootste fjorden in Spitsbergen.

Dag 3-4: Over de Barentszzee
Vanuit Isfjorden zeilen we zuidwaarts langs de prachtige westkust van Spitsbergen voordat we Sørkapp ronden om de wilde Barentszzee in te gaan. Tijdens onze noordoostelijke oversteek naar Franz Josef Land zullen we waarschijnlijk grote stukken zee-ijs tegenkomen. Dergelijke omstandigheden waren de vloek van vroege ontdekkingsreizigers op houten zeilschepen. Maar voor ons, met het voordeel van een met ijs versterkt schip en geavanceerde navigatiesystemen, is het ijs een welkome gelegenheid om Zadelrobben en IJsberen te vinden. Deze koude, voedselrijke wateren herbergen ook talloze walvissoorten, waaronder Bultruggen, Gewone Vinvissen en bedreigde Groenlandse walvissen. Onze ervaren natuurgidsen staan ​​dag en nacht klaar om de zeezoogdieren en Arctische zeevogels in deze uitgestrekte grens van ijs en water aan u aan te wijzen. Ergens tijdens de tweede zeildag verwachten we de enorme ijskoepel van Alexandra Land in zicht te krijgen door de ijzige mist - onze eerste waarneming van de raadselachtige Franz Josef Land-archipel.

Dag 5-11: Ontdekkingstocht op Franz Josef Land
Bij het bereiken van de Russische wateren gaan we rechtstreeks naar de extreem afgelegen militaire basis in Nagurskoye voor onze toelating tot de Russische Federatie. Tijdens dit proces gaan we voor anker in Cambridge Bay, één van de beste plekken in Franz Josef Land om zeezoogdieren te spotten.

Voor de rest van onze tijd in Franz Josef Land zijn we vrij om de vele eilanden van deze dramatische hoge Arctische wildernis te verkennen op de manier die het beste past bij de omstandigheden die we tegenkomen. Zoals bij elke echte poolexpeditie, zullen ons schema en onze route worden bepaald door weer en ijs. In deze tijd van het jaar verwachten we bijna overal zee-ijs te vinden. Dit geeft ons volop kansen om te genieten van de ongelooflijke aanblik van IJsberen en Walrussen op ijs. Met het voordeel van 24 uur per dag daglicht, zullen we elke gelegenheid voor verkenning en het bekijken van dieren in het wild optimaal benutten, ongeacht waar we ons bevinden in deze uitgestrekte poolwildernis.

Heel Franz Josef Land behoort tot het Russian Arctic National Park, één van de meest afgelegen en ontoegankelijke natuurreservaten op onze planeet. Alomtegenwoordige gletsjers en ijskappen creëren een scène van buitenaardse schoonheid. IJsberen en Poolvossen komen vooral voor in de grimmige en oeroude ijslandschappen van deze ongerepte wildernis. In ijzige kanalen en fjorden leven ijsafhankelijke zeehonden, waaronder Zadelrobben, Baardrobben en een grote populatie Walrussen. Scherpe waarnemers zullen waarschijnlijk ook walvissen spotten, zoals Groenlandse walvissen, Beluga's of zelfs Narwal. Berghellingen en zeekliffen op de eilanden herbergen enorme nestkolonies van trekkende zeevogels zoals Zeekoeten, Kleine Alken, Noordelijke Stormvogels, Ivoormeeuwen en nog veel meer. Arctische flora is nu op het hoogtepunt van het bloeiseizoen en in overvloed aanwezig.

Sinds zijn ontdekking in 1873 is Franz Josef Land een podium geweest voor ongelooflijke gebeurtenissen in de geschiedenis van poolonderzoek. De heroïsche strijd van Fridtjof Nansen en andere beroemde ontdekkingsreizigers voelt onverwacht aangrijpend op de goed bewaarde historische locaties zoals Cape Norway en Cape Flora. Gedenktekens, monumenten, kruisen en overblijfselen van woningen getuigen van ongelooflijke gebeurtenissen die verder worden belicht door onze poolhistorici.

Extra hoogtepunten op onze reisroute zijn onder meer Tikhaya Bukhta, een boswachtersstation in het Russische Arctic National Park dat onderzoeksgebouwen uit het Sovjettijdperk gebruikt. Hier kunt u met het stationspersoneel praten en unieke souvenirs kopen in de cadeauwinkel. We hopen ook enkele fascinerende geologische kenmerken te zien, zoals de mysterieuze stenen bollen op Champ Island en de verbazingwekkende basaltkolommen bij de Rubini Rock zeevogelkolonie. Speciaal voor de verzamelaars van geografische extremen; Cape Fligely op Rudolf Island is het meest noordelijke punt van land in Eurazië en het oostelijk halfrond.

Deze opwindende poolcruise is uw kans om een ​​van 's werelds meest intrigerende poolomgevingen te verkennen. Elke reis naar Franz Josef Land is een uniek avontuur. Uw aangepaste reiskaart weerspiegelt een expeditie die zo uniek en gedenkwaardig is als deze onvergelijkbare bestemming, vol ontmoetingen met wilde dieren en onvergetelijke ontdekkingen.

Dag 12-13: Terug over de Barentszzee
Na onze geweldige tijd in Franz Josef Land, keren we terug over de ijskoude Barentszzee richting Spitsbergen. U kunt zeevogels en walvissen spotten vanaf de panoramische open dekken en vanuit de ramen of vanaf het balkon van uw suite. Presentaties door onze deskundige medewerkers en een scala aan recreatiemogelijkheden aan boord zorgen er ook voor dat deze zeedagen nuttig worden doorgebracht.

Terwijl we teruggaan naar Longyearbyen, varen we rond de zuidpunt van Spitsbergen, het grootste eiland in de Spitsbergen-archipel. Als de tijd en de omstandigheden het toelaten, hebben we misschien de gelegenheid om het prachtige South Spitsbergen National Park te bezoeken, een ongerepte poolwildernis vol met arctische dieren. Het middelpunt van dit park is Hornsund, een beeldschoon fjordensysteem waar talloze machtige gletsjers van hoge bergtoppen naar ijzige inhammen stromen. Dit is een uitstekende locatie om IJsberen en andere zeedieren vanaf het schip te zien.

We hebben ook een kans om North Isforden National Park te verkennen. Dit buitengewoon beschermde gebied wordt gekenmerkt door weelderige en prachtige landschappen, opvallende geologische kenmerken en uitstekende mogelijkheden om wilde dieren te spotten. Langs deze ongerepte kustlijnen is het mogelijk om endemische Spitsbergen-rendieren en speelse Poolvossen te observeren die ravotten in bloeiende toendraweiden. Het gebied herbergt ook enorme zwermen trekkende zeevogels, waaronder Brünnichs zeekoeten, Kleine Alken en Papegaaiduikers.

Dag 14: Ontscheping in Longyearbyen
Na het ontbijt nemen we afscheid in Longyearbyen, de stad waar ons avontuur ook begon. We verzorgen een transfer naar de luchthaven of naar het centrum wanneer u er voor kiest nog een paar dagen te blijven. Wanneer u in alle rust terugkijkt op uw avontuur weten we zeker dat u niet kunt wachten om uw volgende Arctische (of Antarctische) avontuur te boeken!

Inclusief
 • Alle maaltijden aan boord gedurende de reis, inclusief snacks, koffie en thee.

 • Reisvideo, foto's en USB om mee naar huis te nemen

 • Gebruik van rubber laarzen

 • Transfers en bagageafhandeling tussen de luchthaven, hotels en het schip voor de passagiers op de groepsvluchten van en naar Longyearbyen.

 • De reis aan boord van het schip zoals aangegeven in de reisbeschrijving.

 • Alle zodiaccruises, excursies aan wal en groepsactiviteiten gedurende de reis.

 • Alle lezingen en presentaties aan boord gegeven door ervaren expeditieteam.

 • Expeditiejas met logo om te houden

 • Diverse havengelden, landing fees en belastingen tijdens de reis aan boord.

 • AECO toeslagen en gouvernementele belastingen.

 • Uitgebreide informatie materialen voor uw vertrek.


Exclusief
 • Arrangementen vóór en ná de expeditiecruise.

 • Vliegtickets (tenzij specifiek anders aangegeven).

 • Kosten visum en reisdocumenten (indien van toepassing).

 • Maaltijden aan wal.

 • Kajakken mogelijk tegen betaling

 • Reisverzekering (verplicht) en annuleringsverzekering (aanbevolen).

 • Kosten van persoonlijke aard, zoals kosten voor de bar, telecommunicatie en souvenirs.

 • Fooi aan het eind van de reis voor personeel aan boord (niet verplicht).

Hutten en prijzen


 • Driepersoonshut

  De driepersoonshutten zijn uitgerust met twee aparte bedden en een comfortabele slaapbank. De hutten bevinden zich op het Oceanus dek en hebben een raam, twee kledingkasten en een eigen badkamer. Voorzieningen omvatten: kluisje op de kamer, koelkast, satelliettelefoon, tv / dvd, individuele temperatuurregeling en een haardroger. De oppervlakte is gemiddeld 21 m2.

 • € 9295

 • Main Deck Suite

  Deze hutten zijn uitgerust met twee éénpersoonsbedden of één groot tweepersoonsbed. De hutten bevinden zich op het Main dek en hebben minimaal twee patrijspoorten. Voorzieningen zijn onder andere: een eigen badkamer, een kluisje op de kamer, een koelkast, satelliettelefonie, tv / dvd, individuele-temperatuurregeling en een haardroger. De oppervlakte is gemiddeld 23m2.

 • € 12795

 • Classic Suite

  Deze hutten zijn uitgerust met twee éénpersoonsbedden of één groot tweepersoonsbed. De hutten bevinden zich op het Oceanius dek en hebben een raam, twee kledingkasten. Voorzieningen zijn onder andere: een eigen badkamer, een kluisje op de kamer, een koelkast, satelliettelefonie, individuele tv / dvd, individuele temperatuurregeling en een haardroger. De oppervlakte is gemiddeld 21m2.

 • € 13695

 • Superior suite

  Superior Suites bevinden zich op het Club dek. Deze hutten zijn voorzien van twee aparte bedden of één groot tweepersoonsbed. Het raam biedt uitzicht op een buitengang van het Club Dek. Voorzieningen zijn onder andere: eigen badkamer, inloopkast of kledingkast, kluisje op de kamer, koelkast, satelliet-telefoon toegang, TV / DVD, individuele temperatuurregeling, haardroger. De oppervlakte is gemiddeld 20m2.

 • € 13895

 • Deluxe suite

  De ruime Deluxe Suites met balkon bevinden zich op het Sports dek. Kies uit twee aparte bedden of één groot tweepersoonsbed. Een glazen schuifdeur leidt naar een eigen balkon. Deze suites hebben een inloopkast of een kledingkast. Voorzieningen zijn onder andere een eigen badkamer, een kluisje op de kamer, een koelkast, satelliet-telefoon, tv / dvd, individuele temperatuurregeling en een föhn. De oppervlakte is gemiddeld 24m2.

 • € 15595

 • Premium Suite

  De royale Premium Suites bevinden zich op het Sun dek. De hutten zijn uitgerust met twee aparte bedden of één groot tweepersoonsbed. De hutten hebben toegang tot het eigen balkon door een glazen schuifdeur. Voorzieningen zijn onder andere: een eigen badkamer, een loungeruimte, een kluisje op de kamer, een koelkast, satelliettelefonie, tv / dvd, individuele temperatuurregeling en een haardroger. De oppervlakte is gemiddeld een royale 30 m2.

 • € 16995

 • Suite van de eigenaar

  Deze elegante suite is gelegen op het Sun dek. De suite is ontworpen om mensen te kunnen ontvangen en heeft een aparte woonkamer met een spel-en gezelschapsgedeelte. Een BOSE-stereosysteem biedt achtergrondmuziek of u kunt video's kijken op de HD-plasma-tv. Glazen schuifdeuren leiden naar uw eigen terras. Uw badkamer is uitgerust met een bubbelbad (jetted bathtub). Een slaapbank is geschikt voor een eventuele derde persoon. De oppervlakte is 43 m2.

 • € 21995