Noordpool Reizen naar Noordpool bekijken

De Noordpool – het ultieme arctische avontuur
Stel je voor dat je – letterlijk – bovenop de aardbol staat. Met een glas champagne in de hand – en het maakt niet uit welke kant je op kijkt, je kijkt altijd in zuidelijke richting: dan sta je op de top van de aarde, op de Noordpool! Dit is een buitengewone reis op een werkelijk uniek schip, een echte avonturier waardig!
Dit ongelooflijke avontuur begint in Moermansk in Rusland. Daar gaan we aan boord van een echte ijsbreker, met 75.000 (!) paardenkrachten het krachtigste schip ter wereld...
Dit machtige schip baant zich een weg door de bevroren Arctische Oceaan. Het schip verplettert dik, meerjarig ijs alsof het er niet eens is. Eenmaal aangekomen op de geografische Noordpool gaan we natuurlijk van het schip af om zelf bovenop het topje van de wereld te staan.
Onderweg naar ons doel vervelen we ons niet, er zijn helikoptervluchten en ook een bezoek aan het door weinig mensen bezochte Frans Jozefland staat gepland. Vergunning om op Frans Jozefland aan land te gaan worden maar zeer zelden verstrekt; een bezoek aan deze unieke archipel past dus prima in deze toch al unieke reis.

Highlights
On top of the world
Door het ijs navigeren we voorzichtig naar precies 90 graden noorderbreedte. Als de GPS aangeeft dat we de Noordpool bereikt hebben is het tijd voor een toast met champagne. We plaatsen het anker plechtig op een stevig stuk ijs en gaan van boord op de bevroren zee. Je staat nu letterlijk op de top van de wereld!
Het is hier mogelijk om in 80 seconden de wereld rond te lopen in een rondje om het markeringspunt van de pool. De speciale barbecue op het ijs en de kans om een duik in het ijskoude poolwater te nemen maken de ervaring compleet. Geen enkel ander punt op aarde is zoals de Noordpool en nergens vieren we het bereiken van een bijna onbereikbaar punt zoals hier.

Sightseeing met helicopters
Ons schip is uitgerust met helicopters en tijdens de reis onderweg naar de Noordpool kunt u aan boord stappen van de helicopter en zo het schip van bovenaf bewonderen. De omgeving van het schip bestaat uit ijs, ijs, ijs en nog eens ijs, met af en toe een waarneming van een IJsbeer.

IJsbeer
Majestueus, ontzagwekkend, symbool van angst en eerbied, IJsberen zijn het allemaal. Het zien van de onbetwistbare Keizer van het Hoge Noorden is één van de hoogtepunten van reizen naar de Noordpool. We gaan op zoek naar de IJsbeer in zijn eigen habitat: het pakijs. IJsberen worden de Keizer genoemd omdat ze geen natuurlijke vijanden hebben. Ze zijn niet alleen erg mooi, maar ook ongelooflijk interessant. Wist u bijvoorbeeld dat IJsberen geen winterslaap houden (enkel de vrouwtjes met jongen) en dat ze een ongelooflijk reukvermogen hebben - ze kunnen hun prooi opsnuiven tot op een kilometer afstand. Ze kunnen opsporen in het water onder een meter ijs en samengeperste sneeuw. Tijdens uw reis zijn experts aan boord die hun kennis over IJsberen graag met u delen.

Franz Josefland
Het laatste onontdekte land op aarde; pas in 1873 werd het bij toeval ontdekt door een Oostenrijkse expeditie die verdwaald was. Deze afgelegen wildernis herbergt een aantal iconische wilde dieren uit de Hoge Arctische Oceaan, waaronder IJsberen, Walrussen en Beluga's. Rubini Rock is een broedplaats voor veel Arctische zeevogels, en het pakijs net ten noorden van Franz Josefland is één van de beste plekken op aarde om de mythische Ross' Meeuw te zien.

Een schat aan goed bewaard gebleven historische locaties maakt deze eilandengroep een levend museum voor poolonderzoek. Hier heeft u de mogelijkheid om in de voetstappen te treden van beroemde ontdekkingsreizigers zoals Fridtjof Nansen. De griezelige overblijfselen van geïmproviseerde woningen getuigen van de ongelooflijke strijd van vroegere expedities.

IJsbreker
De “50 Let Pobedy” (Russisch voor “50 jaar overwinning”) is 's werelds sterkste schip. De unieke aandrijving levert 75.000 pk en stelt het speciaal voor de noordelijke ijszeeën gebouwde schip in staat zijn om een baan door meerjarig ijs van drie meter dik te breken.

Cruisen aan boord van dit wonder van techniek is een onvergetelijke ervaring op zich. Ze is een werkschip, speciaal gebouwd om vracht- en onderzoeksschepen door zwaar ijs te loodsen. In de zomer, als de vrachtschepen op eigen gelegenheid kunnen varen, biedt ze voor ons een vriendelijke, ongedwongen sfeer met onverwachte voorzieningen, comfortabele accommodatie en een restaurant met een gastronomische keuken.

Polar Plunge
Eénmaal tijdens de reis is het mogelijk om in het ijzige oceaanwater te springen, uiteraard onder het waakzaam oog van ons personeel - en zo ongeveer elke cameralens aan boord!

Waar ligt de Noordpool?
De geografische Noordpool ligt in de Noordelijke IJszee en is het noordelijkste punt van de aarde. Simpel gezegd is de Noordpool de bovenkant van de wereldbol. Vanuit de geografische noordpool gezien wijzen alle richtingen naar het zuiden; van noorden, oosten en westen is op dit punt geen sprake.

Hoe reis je er naar toe?
We bezoeken de Noordpool met een ijsbreker die onze thuisbasis zal zijn tijdens de reis. Aan boord slapen en eten we. De ijsbreker vertrekt vanuit Murmansk in het noorden van Rusland.
Sommige aanbieders laten de reis beginnen in Murmansk; u vliegt hier dan zelf heen en wordt op het vliegveld opgewacht en naar het schip gebracht. Er zijn verschillende aanbieders die met een tussenstop in Moskou of Helsinki naar Murmansk reizen. U kunt dan enkele dagen in Moskou of Helsinki blijven voordat u doorvliegt naar Murmansk.

Wanneer bezoeken
De reizen naar de Noordpool worden aangeboden tijdens de zomermaanden: juni, juli en augustus.

Wat is het weer gedurende mijn reis
De weersomstandigheden zijn over het algemeen mild, met temperaturen dichtbij het vriespunt. Door het continue zonlicht van 18 - 24 uur per dag voelt het warm aan en zult u merken dat u vaak al na een paar dagen goed bent aangepast aan de buitentemperatuur. Veel mensen dragen na een een week aan boord zelfs buiten aan dek niet meer dan lichte zomerkleding. Binnen in het schip is de temperatuur met ruim 20 graden altijd zeer comfortabel.

Waarom naar de Noordpool met PolarXL
PolarXL doet er alles aan om u een onvergetelijke expeditiecruise te bezorgen naar de mooiste en bijzonderste bestemmingen op aarde. We werken enkel met kleine schepen waardoor de ervaring echt en groots is, en niet te vergeten comfortabel. We ontzorgen u volledig voor een ervaring die u verdient. Persoonlijke service, inclusief bezoek bij u aan huis, zijn vanzelfsprekend net als ruime keuze en de scherpste prijzen van de Benelux. Dat we uit eigen ervaring spreken en zeer gedreven zijn vinden we zó vanzelfsprekend dat we het bijna vergeten te noemen.

Plan uw avontuur vandaag nog en neem vrijblijvend contact met ons op.

 

Nieuwste reizen naar Noordpool

Noordpool, de top van de wereld!

 • VERTREK
 • 2022-07-21
 • SCHIP
 • 50 years of victory
Reis bekijken

Noordpool, de top van de wereld!

 • VERTREK
 • 2022-07-10
 • SCHIP
 • 50 years of victory
Reis bekijken

Noordpool, de top van de wereld!

 • VERTREK
 • 2021-08-01
 • SCHIP
 • 50 years of victory
Reis bekijken