• TITEL
 • Classic Antarctica
 • DATUM
  Meer keuzes!

 • AANTAL DAGEN
 • 10 dagen
 • INSCHEPING
 • Ushuaia
 • ONTSCHEPING
 • Ushuaia


 • PRIJZEN VANAF
 • € 6.390

Deze expeditie behoort tot onze meest populaire en dat is niet voor niets: u krijgt een echt Antarctisch avontuur voorgeschoteld! Nadat u de Drake Passage, bekend vanwege de vele zeevogels en zeezoogdieren, bent overgestoken brengt u vier dagen door op de South Shetland Islands en het Antarctisch Schiereiland. U zult hier voldoende tijd hebben om intens te genieten van het overrompelende landschap bestaande uit grillige bergtoppen, sneeuw, ijs en gletsjers, de ongerepte natuur en de geweldige flora en fauna (waaronder natuurlijk verschillende soorten pinguïns, robben en walvissen). We hopen enkele van de mooiste zeestraten te kunnen bevaren en maken met onze zodiacs minimaal twee landingen per dag. We zijn er zeker van dat  na dit avontuur Antarctica voor altijd een speciale plek in uw hart zal hebben!

N.B.: Voor alle expeditiecruises geldt dat de reisbeschrijving als leidraad dient, en dat geldt ook voor deze reis. Onderweg zijn er mogelijk omstandigheden die ervoor zorgen dat de route en de dagindeling op een andere manier dan beschreven wordt ingevuld. Slecht weer, overheidsrichtlijnen, maar ook onverwachte mogelijkheden voor ongeplande zodiaccruises of landingen kunnen ervoor zorgen dat de reis anders verloopt dan wij op voorhand kunnen aangeven. De expeditieleider geeft u bij aanvang van de reis meer informatie en houdt u gedurende de reis op de hoogte van de mogelijkheden en ontwikkelingen tijdens de reis.

De in de reisbeschrijving vermelde soorten komen allemaal in het gebied voor en worden allemaal met enige regelmaat in het gebied gezien. Het kan echter voorkomen dat u minder of andere soorten ziet dan aangegeven in de reisbeschrijving. Het is uiteraard ook mogelijk dat u méér soorten ziet dan in de reisbeschrijving staan vermeld, wij kunnen echter geen garantie geven voor de soorten of het aantal dieren dat u ziet tijdens de reis.

Dag 1: Ushuaia, inscheping
U gaat in de loop van de middag aan boord van het kleine, gemoedelijke en ijsversterkte schip USHUAIA, waar we welkom worden geheten door de expeditiestaf. Nadat u uw spullen in uw hut heeft gelegd, verlaat het schip de haven van Ushuaia en vaart u door het prachtige Beagle Kanaal richting de Zuidelijke Oceaan en Antarctica.

Dag 2-3: Drake Passage
De oversteek tussen Zuid Amerika en Antarctica voert over de Drake Passage, genoemd naar de beroemde Engelse ontdekkingsreiziger Sir Francis Drake die in 1578 door dit gebied gevaren is. In de Drake Passage ligt ook de Antarctic Convergence, de overgang tussen het warmere water van de wateren in het noorden en het koude water van Antarctica. Hier stroomt het koude water onder het warme water waardoor het voedselrijke water naar de oppervlakte gestuwd wordt. Vooral walvissen en vogels als Reuzenalbatros, Wenkbrauwalbatros, Light-mantled Sooty Albatross, Cape Petrel, Southern Fulmar, Wilson's Stormvogeltje en Zwartbuikstormvogeltje profiteren hiervan en zijn vaak te zien.

Tijdens de oversteek is de expeditiestaf van het schip vaak aan dek te vinden om u te helpen met het zoeken en identificeren van de vele zeevogels van het gebied. Er worden ook regelmatig lezingen gegeven over onderwerpen die met deze reis te maken hebben, zoals de geschiedenis en de geologie van Antarctica en hoe bepaalde vogel- en walvissoorten te herkennen zijn. De Ushuaia heeft een “open brug” beleid; als het schip op zee is, bent u altijd welkom op de brug om de omgeving vanuit het perspectief van de kapitein te zien en meer te weten te komen over het schip en de navigatie. De brug is ook de beste plek om te zoeken naar walvissen...

Op het einde van dag 2 verwachten we de eerste ijsbergen te zien en als de omstandigheden tijdens de overtocht goed zijn geweest, zien we op dag drie al de eerste met sneeuw bedekte bergen van Antarctica voor ons opdoemen. Met wat geluk kunt u zelfs op dag 3 al de eerste landing maken op de South Shetland eilanden en tussen de pinguïns komen te staan!

Dag 4 – 7: South Shetlands, Antarctisch schiereiland
De South Shetland eilanden zijn een paradijs voor het antarctische diersoorten; enorme pinguïnkolonies, stranden met talloze Antarctic Fur Seals en machtige Zeeolifanten zorgen ervoor dat elke dag in dit bijzondere gebied onvergetelijk is. Het binnenvaren van de ondergelopen, miljoenen jaren oude vulkaankrater van Deception Island is een ervaring op zich. Het schip vaart door de nauwe opening, vlak langs de wanden het kalme water van de voormalige krater in, waarna u met kleine rubberboten, de Zodiacs, aan land gaat voor een wandeling op het eiland.

King George Island, het grootste eiland van de South Shetland groep, heeft verschillende kolonies Adélie- en Ezelspinguïns, Kelpmeeuwen, Keizeraalscholvers, Antarctic Terns en Zuidelijke Reuzenstormvogels en onderzoeksstations uit verschillende landen. Bij een landing op Livingston Island worden we opgewacht door groepen Macaronipinguïns, Stormbandpinguïns, Ezelspinguins en Zeeolifanten, die liggen uit te rusten op het strand.

De nieuwsgierigheid van de opvarenden om voor het eerst op het Antarctisch Schiereiland aan land te gaan zorgt voor een vreemd soort opwinding die vermoedelijk alleen maar vergeleken kan worden met die van de vroege ontdekkingsreizigers van dit gebied. Tijdens de landingen is er voldoende tijd om zelf de omgeving te ontdekken en een wandeling te maken door het spectaculaire landschap van sneeuw en ijs, bergen en baaien en de onvoorstelbare aantallen vogels, Pelsrobben en Zeeolifanten. Behalve verschillende soorten pinguïns en zeevogels die hier aan land komen om te broeden ziet u zeer waarschijnlijk ook Weddell Seals, Krabbeneters, vaak ook Zeeluipaarden en walvissen als Dwergvinvis, Bultrug en Orka van dichtbij.

Afhankelijk van de condities van het ijs probeert de kapitein het schip door de mooiste wateren van het Antarctisch Schiereiland te varen; de Gerlache Strait, het Neumayer Channel en het Lemaire Channel, nauwe passages tussen torenhoge kliffen en langs imposante gletsjers.

Tijdens het bezoek aan Antarctica gaat u normaalgesproken twee keer per dag aan land en soms zelfs vaker. Er zijn ook dagen waarop u een landing afwisselt met een Zodiaccruise langs ijsbergen die in het water op de bodem zijn vastgelopen. Het is een bijzonder gezicht zo'n imposante klomp ijs van dichtbij te zien en het diepblauwe ijs te fotograferen. Mogelijke plekken om aan land te zijn onder andere Paradise Bay (een hoogst toepasselijke naam voor deze plek),  Melchior Island, Cuverville Island (waar u de heuvel kunt beklimmen voor een onvergetelijk uitzicht over het gebied), Neko Harbour, Pleneau Island en, als de weersomstandigheden het toestaan, Petermann Island, waar de meeste zuidelijke kolonie Ezelspinguïns ter wereld te vinden is.
Als er niet te veel ijs in het water rond de Antarctic Sound ligt, proberen we ook op Paulet Island aan land te gaan waar we de duizelingwekkende kolonie Adéliepinguïns (meer dan 100.000 paar broeden hier!) bezoeken. In 1903 bouwde de poolexpeditie onder leiding van Nordenskjold hier een stenen hut om de winter te kunnen doorstaan, maar daar is tegenwoordig niet veel meer van over. Broedende pinguïns maken nu dankbaar gebruik van de overgebleven ruïnes om hun nest te maken.

Dag 8-9: Drake passage
We laten Antarctica achter ons en beginnen aan de terugweg over de Drake Passage. Ook nu zijn er weer regelmatig lezingen aan boord en kunt u zoeken naar albatrossen, pijlstormvogels, stormvogeltjes en walvissen of rustig de vele foto's die gemaakt zijn tijdens het bezoek aan Antarctica uitzoeken op weg terug naar Ushuaia.

Dag 10: Ushuaia, ontscheping
Het schip komt vroeg in de morgen aan in de haven van Ushuaia en na het laatste ontbijt aan boord neemt u afscheid van de bemanningsleden en medereizigers.
U kunt meteen terugvliegen, maar u kunt er ook voor kiezen om langer in Ushuaia te blijven. Vraagt u ons gerust naar de mogelijkheden, we kennen Ushuaia en de omgeving zeer goed en kunnen u als geen ander adviseren wat te doen en waar naar toe te gaan.

Inclusief

Exclusief

Hutten en prijzen


 • Driepersoonshut - standaard plus

  Deze hut is uitgerust met 3 aparte (lage) bedden, een raam, privé douche & toilet, haardroger en bergruimte.

 • € 6390

 • Tweepersoonshut - standaard

  Deze hut is uitgerust met 1 stapelbed, een patrijspoort, haardroger en bergruimte. De douche en het toilet worden gedeeld met één aangrenzende hut. 

 • € 6840

 • Tweepersoonshut - standaard plus

  Deze hut is uitgerust met 2 aparte (lage) bedden, een patrijspoort, privé douche & toilet, haardroger en bergruimte.

 • € 8490

 • Premier tweepersoonshut

  Deze hut is uitgerust met 2 aparte (lage) bedden, een raam, privé douche & toilet, haardroger en bergruimte.

 • € 10110

 • Premier éénpersoonshut

  Deze hut is uitgerust met één laag bed, een patrijspoort (beperkt zicht door reddingsboot), privé douche & toilet, haardroger en bergruimte.

 • € 12120

 • Superior tweepersoonshut

  Deze hoekhut is uitgerust met 2 aparte (lage) bedden, twee ramen, privé douche & toilet, haardroger en bergruimte.

 • € 10690

 • Suite

  De Suite is uitgerust met ramen, privé douche & toilet, een lounge, een TV en DVD speler, een koelkast, haardroger en bergruimte.

 • € 11240