Russian Far East Reizen naar Russian Far East bekijken

Russian Far East
Het Russische verre oosten is een ongelooflijk overweldigende plek die er om schreeuwt te worden ontdekt door reizigers die bijzondere bestemmingen weten te waarderen. Dit zijn reizen voor mensen die op zoek zijn naar een échte ervaring, een reis die geen excursie is, een bestemming die niet is georganiseerd en gecommercialiseerd, maar een wildernis waar we moeten reizen onder de voorwaarden van de natuur en niet van een dienstregeling. Avontuur staat in dit geval niet gelijk aan afzien, want ook hier maken we gebruik van kleine, comfortabele expeditiecruiseschepen die ons op de meest afgelegen plekken van dit toch al afgelegen gebied brengen. Deze unieke expedities verkennen allemaal een ander deel van het Russische verre oosten, van de Koerilen in het zuiden tot Wrangel Island in het noorden en de Commandeur eilanden in het oosten.

Het Russische verre oosten is een droom voor ontdekkingsreizigers, waar elke landing iets bijzonders belooft.

Highlights
Steller's Zeearend
Deze imposante en fotogenieke vogel met een spanwijdte van bijna drie meter is de grootste arend ter wereld, zelfs groter dan onze Zeearend. Deze bedreigde dieren domineren het luchtruim en zijn behalve aan hun formaat te herkennen aan de opvallende gele snavel en klauwen. Een ontmoeting die je niet snel vergeet.

Beren
Bruine Beren en IJsberen: ze leven allebei in deze regio. Beiden ontzagwekkend en groot, maar elk in een ander gebied. IJsberen leven in het noorden van de regio in ongekend grote aantallen en Bruine Beren leven meer zuidelijk waar ze zich te goed doen aan de zalm in de rivieren.
Tijdens alle reizen in dit gebied is de kans op het zien van één van beide berensoorten zeer aannemelijk.

Zeeotters
Zeeotters zijn niet alleen heel koddige dieren (iedereen kent het beeld van de Zeeotter die een schelpdier op een platte steen op zijn buik kapot slaat), het zijn ook bijzondere dieren. Zo komen ze tijdens hun leven maar zelden aan land en doen ze alles in het water, inclusief eten en slapen. Als een Zeeotter-pup geboren wordt kan hij nog niet goed zwemmen en als de moeder op jacht naar eten gaat, bindt ze de pup vast aan het zeewier om te voorkomen dat de pup wegdrijft of verdrinkt. Zeeotters slapen in het water. Op hun rug, hand in hand, om elkaar niet kwijt te raken.

Vogels
Voor vogelaars is het Russische verre oosten een snoepwinkel: op sommige reizen maken we kans op maar liefst 14 verschillende soorten alken, waaronder Kuifpapegaaiduiker, Hoornpapegaaiduiker, Parkietalk, Kuifalk, Neushoornalk, Duifzeekoet en Brilzeekoet! De vele eilanden herbergen allemaal hun eigen specialiteiten en je merkt dat je hier op de grens van de Oude Wereld (Europa en Azië) en de Nieuwe Wereld (Noord Amerika) zit: uit beide gebieden zijn hier vogels te vinden.
Op sommige van onze reizen ondersteunen we lokale biologen die hier onderzoek doen naar één van de meest bedreigde steltlopers ter wereld, de zeer zeldzame Lepelbekstrandloper, waarbij wij zelf een zeer goede kans hebben op het zien van deze soort.

Kamchatka
Veel mensen kennen dit gebied alleen van het spel Risk maar de kusten van Kamchatka worden de juweel van het verre oosten van Rusland genoemd. Het uitgestrekte bergachtige schiereiland heeft rokende vulkanen, hete bronnen en met sneeuw bedekte toppen. Tijdens de Koude Oorlog werd dit gebied als een belangrijke 'grenszone' beschouwd en was het verboden terrein voor buitenlanders. Zelfs Russen moesten speciale toestemming krijgen om hier te reizen. Deze beperkingen werden in 1991/92 gewijzigd met de Perestrojka, maar het gebied is nog steeds desolaat. Kortom: de perfecte bestemming voor een expeditiecruise!

Op onze reizen maken we veel landingen langs deze afgelegen kustlijn, zodat we dit ongetemde en prachtige landschap zelf kunnen ontdekken. Kamchatka is hét gebied om in de periode van half juli tot begin september op zalm vissende Bruine Beren te zien.

Geschiedenis
De menselijke geschiedenis van de regio is even interessant als fascinerend. De oorspronkelijke kolonisten, de Ainu en Itelmen, werden verdreven met de komst van de Kozakken in de 18e eeuw nadat de ontdekkingsreiziger Vitus Bering de regio op de kaart had gezet. De regio werd onderdeel van het Sovjet-imperium en op het hoogtepunt van de Koude Oorlog was Ruslands formidabele Pacifische Vloot hier gevestigd. De geheimhouding rond de vloot resulteerde in de 'sluiting' van de regio, zelfs voor Russen die speciale vergunningen moesten krijgen om naar en binnen het gebied te reizen. Het is pas nu, twee decennia sinds Perestrojka, dat mensen hier relatief vrij kunnen reizen, hoewel er nog steeds zeer weinig infrastructuur voor bezoekers is. Tijdens reizen die de Koerilen aan doen, bestaat de mogelijkheid om een oude Russische marinebasis te bezoeken. De basis werd van de ene op de andere dag verlaten en ligt er nu nog net zo bij als op de dag dat de laatste bezoeker vertrok, een surrealistisch maar tastbaar beeld van de Koude Oorlog.

Wrangel Island
Dit eiland ten noorden van Siberië is een schatkamer van Arctische biodiversiteit en is misschien het best bekend vanwege de zeer grote aantallen IJsberen die hier leven. Het eiland heeft echter ook 's werelds grootste populatie van de Walrus en ligt in de buurt van grote voedselgebieden voor de Grijze Walvissen die duizenden kilometers noordwaarts trekken vanuit hun voortplantingsgebieden in Baja Mexico. Aangevuld met ruim 400, deels endemische, plantensoorten, de vondsten van mammoetslagtanden en -schedels en opvallende geologische formaties, bewijst dit Wrangel's rijke natuurlijke geschiedenis en unieke status binnen het Noordpoolgebied.

Waar ligt de Russian Far East?
In Chukotka - het meest noordoostelijke deel van Rusland, hebben ze een gezegde over het Russische verre oosten: "God is ver weg, maar Moskou is nog verder weg" en dat is in veel opzichten waar.
Rusland is een enorm land dat negen tijdzones beslaat. Het Russische verre oosten is uniek; de cultuur, het klimaat, de geschiedenis, de natuur. Het is een wereld verwijderd van het Rusland dat je misschien al eens hebt gezien. Het gebied ligt dichter bij Alaska en Azië dan bij Europa. Het gebied strekt zich uit van de Koerilen (grenzend aan Japan) in het zuiden tot Wrangel Island in het noorden. Het schiereiland Kamchatka met de stad Petropavlosk, de Beringzee en Chukotka horen ook bij dit gebied.

Hoe reis je er naar toe?
Expedition cruising is de perfecte reisstijl voor het Russische verre oosten, waar vrijwel geen wegen zijn en infrastructuur veelal ontbreekt. Met het vliegtuig reist u naar Nome in Alaska, of (via Moskou) naar Petropavlovsk of Magadan, afhankelijk van het vertrekpunt van uw bootreis. Daarvandaan reizen we met ons schip over zee naar onze bestemming waar we landingen en cruises zullen maken vanuit onze thuisbasis, het heerlijk comfortabele en warme expeditieschip dat van alle gemakken is voorzien. Wij kennen de reizen en het gebied uit eigen ervaring en verzorgen de benodigde vliegtickets graag voor u.

Wanneer bezoeken
De beste periode om dit gebied te bezoek is tijdens het late voorjaar en de zomer, in de maanden mei, juni, juli en augustus. De temperatuur is dan relatief mild en de natuur op zijn mooist.

Wat is het weer gedurende mijn reis
De Russian Far East strekt zich uit van ver in het noorden tot diep in het zuiden en de temperatuur varieert enorm binnen dit gebied. In zijn algemeenheid is de winter echter een koude periode met veel ijs en sneeuw en temperaturen tot zeer ver onder nul. In de zomermaanden is het klimaat een stuk milder, verdwijnt (zeker in de zuidelijkere gebieden) de sneeuw en klimt de temperatuur daar naar ruim boven de 20 graden Celcius. Op Wrangel Island blijft de sneeuw liggen en zal de temperatuur ook niet ver boven het vriespunt komen, ongeveer gelijk aan wat u bij Spitsbergen kunt verwachten.

Waarom naar Canada met PolarXL
PolarXL doet er alles aan om u een onvergetelijke expeditiecruise te bezorgen naar de mooiste en bijzonderste bestemmingen op aarde. We werken enkel met kleine schepen waardoor de ervaring echt en groots is, en niet te vergeten comfortabel. We ontzorgen u volledig voor een ervaring die u verdient. Persoonlijke service, inclusief bezoek bij u aan huis, zijn vanzelfsprekend net als ruime keuze en de scherpste prijzen van de Benelux. Dat we uit eigen ervaring spreken en zeer gedreven zijn vinden we zó vanzelfsprekend dat we het bijna vergeten te noemen.

Plan uw avontuur vandaag nog en neem vrijblijvend contact met ons op.

 


 

Nieuwste reizen naar Russian Far East

Kamtsjatka, Commandeur-eilanden en de Koerillen

  • VERTREK
  • 2022-06-01
  • SCHIP
  • Spirit of Enderby
Reis bekijken