Nieuw Zeeland Reizen naar Nieuw Zeeland bekijken

Nieuw Zeeland
Op bijna 2000 kilometer voor de oostkust van Australië ligt Nieuw-Zeeland, het 'land van de lange witte wolk' zoals de Maori het noemen. Een paradijs dat bestaat uit twee hoofdeilanden met een oneindige verscheidenheid aan landschappen: de vulkanen in het noorden contrasteren met de majestueuze gletsjers in het zuiden. Dit prachtige land is voor ons de uitvalsbasis voor een verscheidenheid aan bijzondere ontdekkingsreizen.
De subantarctische eilanden ten zuiden van Nieuw-Zeeland worden door hun grote verscheidenheid aan diersoorten ook wel“de Galapagos van de Zuidelijke Oceaan” genoemd. Reizen naar de afgelegen eilanden zorgen voor een herinnering die altijd blijft nagalmen. Voor de echte avonturiers is er de mogelijkheid om nog een stap verder te gaan en ook de Ross Sea en oostelijk Antarctica te bezoeken. Maar ook ten noorden van Nieuw Zeeland zijn prachtige reizen naar Kermadec, de South Pacific en Melanesië te maken.
Zeer verschillende reizen met één gemeenschappelijk kenmerk: a memory that will last a life time...

Highlights
Snares, Aucklandeilanden en Campbell
Een must-see bestemming voor echte natuurliefhebbers en fotografen. Ervaar de natuur op een schaal zo groots dat het lastig valt te beschrijven. Deze eilanden, ook wel “de Galapagos van de Zuidelijke Oceaan” genoemd, worden al eeuwen geroemd om hun rijke biodiversiteit. Diverse eilanden staan op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Dit plaatst de eilanden in een selecte groep van slechts 180 natuurlijke sites die zijn aangemerkt als 'de belangrijkste en meest significante natuurlijke habitats op aarde. En terecht!

Macquarie Island
Weelderige groene weiden, steile kliffen, bergen, zwarte zandstranden en bijna ontelbare aantallen pinguïns, zeeleeuwen, pelsrobben, zeeolifanten, albatrossen en reuzenstormvogels. Dat is Macquarie Island in het kort. Hoewel het eiland feitelijk aan Australie toebehoort, hebben we het onder Nieuw Zeeland ondergebracht omdat het eiland alleen vanuit Nieuw Zeeland te bereiken is.
Het eiland is 34 kilometer lang en 5 kilometer breed en geschat wordt dat er 3,5 miljoen zeevogels broeden op het eiland en er ongeveer 80.000 Pelsrobben leven. Onder de zeevogels zijn enkele endemische soorten (soorten die alleen hier voorkomen) zoals Macquarie Aalscholver en Schlegels Pinguïn. De overweldigend grote kolonies Koningspinguìns, Rotsspringerpinguïns en vele Zeeolifanten maken Macquarie Island meer dan de moeite waard.

Ross' Ice Shelf:
's Werelds grootste drijvende ijsvlakte en een natuurlijke barrière tussen Antarctica en het warmere zeewater. Vaar langs de duizelingwekkende 30-meter hoge ijskliffen en ervaar hoe dit gebied het vroege ontdekkingsreizigers onmogelijk maakte om verder naar het zuiden te reizen.

Ross' Island
Ross' Island was en is het 'knooppunt van activiteiten' in de Ross Zee. De grootste basis van Antarctica, McMurdo, is de toegangspoort voor huidige ontdekkingsreizigers en wetenschappers verder zuidelijk op Antarctica. De zorgvuldig bewaarde hutten van het 'heroïsche tijdperk' van de ontdekkingsreizigers zoals de hut van Shackleton en de hut van Scott helpen de geschiedenis tot leven te brengen. Als de omstandigheden het toelaten – dit gebied wordt geregeerd door wind, sneeuw en ijs – bezoeken we ook het moderne McMurdo Station.

Stille Zuidzee
Onze expeditiecruises naar Papoea-Nieuw-Guinea, de Solomonseilanden en Vanuatu bieden de perfecte gelegenheid om te genieten van de warme gastvrijheid van de lokale bevolking en de spectaculaire culturele optredens. Totaal verschillend van de cruises naar de gebieden ten zuiden van Nieuw Zeeland, zorgen de reizen naar warme wateren van de Stille Zuidzee voor voldoende tijd om te snorkelen, zwemmen, verkennen, vogels te kijken, dorpsbezoeken en zodiaccruises naar de wereld van National Geographic.

Waar ligt Nieuw Zeeland
Nieuw-Zeeland is het meest geïsoleerd gelegen land ter wereld. Het dichtstbijzijnde buurland is Australië, dat circa 2000 km ten noordwesten ligt. Ten noorden liggen Nieuw-Caledonië, Fiji en Tonga.

Ten zuiden van Nieuw-Zeeland liggen drie eilanden(groepen) die maar weinig bekend zijn. Deze eilanden, Snares, Auckland-eilanden en Campbell, behoren tot de subantarctische eilanden. Op ieder van deze eilanden(groepen) heeft zich een grotendeels zeer eigen flora en fauna ontwikkeld.
De enige grote landmassa in het zuiden is Antarctica. Nieuw-Zeeland is ruim 1600 km lang en het land is verdeeld in een aantal kleinere eilanden en twee grote eilanden: het Noordereiland en het Zuidereiland.

Nieuw-Zeeland ligt op 20.000 kilometer afstand van Nederland en is ongeveer 8 maal zo groot als Nederland, maar er wonen nog geen vier miljoen mensen waarvan het grootste deel in de steden Auckland, Christchurch en Wellington. Grote delen van het land zijn bijna onbewoond.

Hoe reis je er naar toe
In Nieuw Zeeland zijn verschillende havens. De meeste havens die wij gebruiken voor onze reizen zijn gelegen op het Zuidereiland zoals bijvoorbeeld de haven van Bluff vlakbij Invercargill en de haven Otago vlakbij Dunedin. Sommige vertrekken zijn echter vanaf bijvoorbeeld Auckland of Tauranga op het Noordereiland. De vertrek- en aankomstplaatsen hangen af van uw specifieke reis. Alle plekken zijn echter prima bereikbaar met het vliegtuig en wij helpen u graag met de benodigde vluchten om naar het startpunt te komen en na afloop weer naar huis te vliegen. Tijdens de reis verblijft u aan boord van het schip dat van alle gemakken is voorzien.

Wij nemen graag alle mogelijkheden met u door om te zien wat het beste bij u past.

Wanneer bezoeken
Vanuit Nieuw Zeeland vertrekt een verscheidenheid aan reizen met elk hun beste reistijd.
De Ross Sea en het oosten van Antarctica zijn enkel in de (zuidelijke) zomer te bereiken, in de periode van eind december tot begin februari. De Subantarctische eilanden zoals Macquarie, de Snares, Auckland-eilanden en Campbell bezoeken we tijdens het zuidelijke voorjaar in november en december.

De gebieden ten noorden van Nieuw Zeeland in de Zuidelijke Pacifische Oceaan bezoeken we in oktober. In maart is er tenslotte de West Pacific Odyssey van Nieuw-Zeeland naar Japan.

Wat is het weer gedurende mijn reis
Dit is sterk afhankelijk van uw specifieke reis. In the Ross Sea is de temperatuur laag, tijdens een reis naar Melanesië is de temperatuur juist weer hoger. We reizen uiteraard enkel in de tijden dat het goed mogelijk is om de betreffende gebieden te bezoeken en de temperaturen niet extreem zijn. We vragen u dan ook om naar de individuele reizen te kijken voor meer informatie. Wij helpen u graag persoonlijk met extra informatie over deze bijzondere droomreizen.

Waarom naar Nieuw-Zeeland met PolarXL
PolarXL doet er alles aan om u een onvergetelijke expeditiecruise te bezorgen naar de mooiste en bijzonderste bestemmingen op aarde. We werken enkel met kleine schepen waardoor de ervaring echt en groots is, en niet te vergeten comfortabel. We ontzorgen u volledig voor een ervaring die u verdient. Persoonlijke service, inclusief bezoek bij u aan huis, zijn vanzelfsprekend net als ruime keuze en de scherpste prijzen van de Benelux. Dat we uit eigen ervaring spreken en zeer gedreven zijn vinden we zó vanzelfsprekend dat we het bijna vergeten te noemen.

Plan uw avontuur vandaag nog en neem vrijblijvend contact met ons op.

 

Nieuwste reizen naar Nieuw Zeeland

Pacific Odyssey

  • VERTREK
  • 2022-03-25
  • SCHIP
  • Spirit of Enderby
Reis bekijken

Birding Down Under

  • VERTREK
  • 2021-11-12
  • SCHIP
  • Spirit of Enderby
Reis bekijken